Digitális Tudásközpont

2024.02.22. 19:00

Titkos ügynökök, titkos kódok és a 3D nyomtatás világa

A Litéri Református Általános Iskola hatodik osztályosai február 19-én ellátogattak a veszprémi Digitális Tudásközpontba, ahol mintegy három és fél óra alatt megismerkedtek a Microbit programozással és a 3D nyomtatással.

Benkő Péter

A diákokat a foglalkozás első részében „titkos ügynökké” képezték ki – írják az iskola honlapján. A gyerekek megismerkedtek a morzekódokkal, majd programozási lépéseket tanultak meg, amelyek segítségével titkos kódokat küldtek egymásnak, és azok megfejtésével „visszaszerezték” Viktória királynő eltűnt koronázási ékszereit.

Forrás: iskola

Később újabb izgalmas program várta őket, a 3D nyomtatás világába nyertek bepillantást. Saját kulcstartót terveztek, a nyertesek pedig ki is nyomtathatták azokat. Működés közben tekintették meg a nyomtatót és a már korábban elkészített tárgyakat, majd egy rövidfilmből megtudták, milyen területeken használják egyre gyakrabban a 3D-nyomtatást.

A diákok a digitális kompetenciák mellett a pontosság és az egymásra figyelés szempontjából is sokat fejlődtek. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában