Diákok

2024.02.22. 18:00

Toborzással kötötték össze a honvédelmi előadásokat a pápai Mezőben

A Kisalföldi Agrárszakképzési Centrum Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium ötven diákja ismerkedett meg a Magyar Honvédség felépítésével, kiképzési rendszerével. Az alkalmon a diákok Maksa Tibor hadnagy, Szekér Péter zászlós és Mihalik Richárd őrmester előadását hallgathatták meg.

Haraszti Gábor

A Magyar Honvédség képviselőit Proszt Krisztina igazgatóhelyettes köszöntötte. Elsőként Maksa Tibor hadnagy lépett a tanulók elé, aki a veszprémi toborzóirodából érkezett. A hadnagy interaktív prezentációjában többek között kérdéseket tett fel a hallgatóságnak Magyarország NATO-csatlakozásának évéről, a környéken és kicsit távolabb található katonai alakulatok településeiről, közösen megnevezték, hogy a honvédség milyen feladatokat lát el, illetve az önkéntes szolgálat is szóba került.

Hasznos információkkal készültek az előadók a diákoknak Fotó: iskola

Szekér Péter zászlós az Acélkocka Altisztképző Rendszerről beszélt, míg Mihalik Richárd őrmester – aki nemrég végzett az altisztképzőn – friss tapasztalatait osztotta meg a diákokkal. Mint mondta, az új rendszer szerint egy orientációs elbeszélgetés után munkahelyet, szolgálati helyet kapnak, ő Tatára került T72, Leopárd harckocsizó-parancsnoknak. Ezután koszovói külszolgálat következett, most a légierőnél szolgál. Az előadások végén a tanulók is feltehették kérdéseiket. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában