Önkormányzati választás

2024.02.26. 13:15

Újra Campanari-Talabér Márta a Fidesz polgármesterjelöltje

Újra Campanari-Talabér Mártát indítja polgármesterjelöltként Várpalotán a 2024-es önkormányzati választáson a Fidesz, döntött az elmúlt héten a párt helyi szervezete. Győzelme esetén negyedik ciklusát kezdheti meg a városvezető.

Szabó Péter Dániel

A polgármesterjelölt személye mellett az is eldőlt, hogy kiket indít az önkormányzati képviselői helyekért Várpalotán a június 9-én esedékes választáson a Fidesz. A döntés alapján az 1-es választókerületben (Belváros 1) Ács Krisztián, a 2-es választókerületben (Belváros 2) Nagyné Bátor Alexandra, a 3-as választókerületben (Kálvária) az eddigi képviselő, Dobos Tamás, a 4-es választókerületben (Felsőváros) pedig újra Antal László kapott bizalmat a párt tagságától. 

A Fidesz jelöltjei a 2024-es önkormányzati választáson Várpalotán: Katona Csaba, Petneházy Beatrix, Rigó László, Nagyné Bátor Alexandra, Ács Krisztián, Campanari-Talabér Márta, Antal László, Csővári Zsófia Réka és Dobos Tamás (b-j.)
A Fidesz jelöltjei a 2024-es önkormányzati választáson Várpalotán: Katona Csaba, Petneházy Beatrix, Rigó László, Nagyné Bátor Alexandra, Ács Krisztián, Campanari-Talabér Márta, Antal László, Csővári Zsófia Réka és Dobos Tamás (b-j.) 
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Az 5-ös választókerületben (Tési-domb) ismét Katona Csaba alpolgármester, a 6-os választókerületben (Loncsos) újra Csővári Zsófia Réka, a 7-es választókerületben (Alsóváros) Rigó László, míg a 8-as választókerületben (Inota, Készenléti lakótelep, Baglyas) a jelenlegi képviselő, Petneházy Beatrix lesz a jelölt. 

A kampányidőszak hivatalosan április 20-án indul, ezt követően kell a polgármester-, illetve képviselőjelölteknek összegyűjteniük az ajánlásokat, így lehetnek hivatalosan is jelöltek. A jelöléshez szükséges ajánlások számát a helyi választási iroda vezetője állapítja meg a szavazást megelőző 66. napon.

Idén az önkormányzati választást Magyarországon az európai parlamenti voksolással együtt június 9-én, vasárnap tartják. A Fideszen kívül eddig más párt vagy civil szervezet nem jelentette be, hogy ki(ke)t jelöl polgármesternek, illetve képviselőnek Várpalotán.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában