Közlekedés

2024.02.27. 19:00

Változik a helyközi díjszabás

Márciustól módosul a helyközi közlekedésben alkalmazott díjszabás. Az eddigi, távolságalapú (viszonylatos), valamint a zónás bérletek megszűnnek, ezentúl csak a vármegye- és az országbérlet lesz elérhető az utazók számára.

Benkő Péter

A helyközi tömegközeledést lebonyolító szolgáltató arról tájékoztatott, hogy a fentieken túl a távolságalapú menetjegyek változatlan formában megmaradnak, illetve utazhatunk új Vármegye24 és Magyarország24 napijegyekkel. A napijegyek elővételben március elsejétől, autóbuszok fedélzetén az értékesítés időpontjától számítva huszonnégy órán át korlátlanul használhatók az érvényességi területen belül. Az emelt szintű szolgáltatást nyújtó járatokat távolsági kiegészítő jegy megváltása mellett lehet igénybe venni a napijegyekkel.

Március elsejétől lépnek életbe a változások a helyközi járatokon Fotó: Benkő Péter

Változnak az utazási kedvezmények, díjmentes utazásra lesznek jogosultak a tizennégy éves kor alatti gyermekek (állampolgárságtól függetlenül), a 65 éven felüliek (szintén állampolgárságtól függetlenül), az ellátottak, azaz a nyugdíjasok, a fogyatékkal élők és egy kísérőjük, a tartós betegek és hadirokkantak. Ugyancsak díjmentesen utazhatnak a magasabb összegű családi pótlékra jogosultak a velük együtt utazó gyermekkel, a szülő(k) és a velük együtt utazó legalább három gyermek, akik tizennyolc éven aluli vagy nappali képzésben részt vevő huszonhat éven aluli fiatalok, valamint a menekültek és menedékesek is. A díjmentes utazásra jogosultaknak a feláras járatokon a távolsági kiegészítő jegyet meg kell váltaniuk. Új információ még az is, hogy a poggyászszállítási díj és a kutyajegy ezentúl egységes árú lesz, a szállítási feltételek nem változnak. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában