Sikeres programok

2024.03.01. 11:00

Egész éves Balaton: a közösség számít!

Aki itt, a Balatonnál nem talál megfelelő programot, az sehol máshol a világon nem találja meg, így vélekedett Pach Gábor, az idén tízéves Balatoni Kör új elnöke. Azt mondta, folytatják eddigi sikeres programjaikat.

Kovács Erika

Pach Gábor kiemelte például a Kóstold körbe!, valamint a különféle borászati programokat, mint a Balaton bor és a Hegybor kiválasztása, mely Szentantalfán, a Dobosi Birtokon történt. Megjegyezte, céljuk a tizenkét hónapos Balaton népszerűsítése. – A Balaton nagyon izgalmas turisztikai desztináció, amit szeretnek az emberek, gyönyörű helyszín egész évben. Ahogy mondjuk: „Szeretnétek ti úgy nyaralni, ahogy mi dolgozunk!” – fogalmazott az elnök. 

Pach Gábor, a Balatoni Kör új elnöke a Hidegen Légió tagjaként minden évben hajózik a Balatonon télen. Vallja, ezzel is lehet népszerűsíteni a Balatont ilyenkor, mely most is lenyűgözően szép
Fotó: Kovács Erika/Napló

Hozzátette, télen lehet korcsolyázni a vízpartnál, vagy akár kerékpározni, túrázni mesés környezetben, futóversenyeken is részt venni. Emellett lehet vitorlázni a Hidegen Légióval, társasággal vagy egyedül, és további számtalan program közül lehet választani. Kitűnő vendéglők és borászatok kínálják a magas minőséget képviselő termékeiket. Azt nem lehet mondani, hogy alszik a régió, ezt jelzi a vendégéjszakák száma is, amely bár elmarad a nyáritól, de így is jelentős. Mindig lehet érdekes programot találni, át lehet menni a másik partra is, ahol más és új környezet fogadja az embert. Az kérdés, hogy a Csipkerózsika-álmot hogyan lehet túlélni, mert a Balatoni Kör tagjainak nagy része egész évben működik, megtartja a dolgozóit, mely rengeteg kiadással jár. Pach Gábor sajnálja és nem tudja az okát annak, hogy a balatoni emberek miért nem járnak a helyi vendéglőkbe, kávézókba, cukrászdákba, kulturális eseményekre. 

Fotó: Kovács Erika/Napló

Az elnök szerint a Balaton téli pezsgésében, mint minden másban is, sokat segíthetne az "én" hátraszorítása és a "mi", illetve a közösség előtérbe helyezése. – Ha valaki itt él és együtt lélegzik a régióval, és legalább havonta egyszer elmenne egy helyi vendéglőbe, cukrászdába, barátokkal borozásra, sörözésre, már nagyon sokat segíthetne a Balatonnak. Előnyben kellene részesíteni a balatoni, illetve a régiós ételeket, italokat, így például borokat, pálinkákat, söröket, gint – tette hozzá a szervezet elnöke. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában