Kitüntetéseket, díszokleveleket is átadtak

2024.03.15. 17:30

„Egy a város! Közös a jövőnk” – Ünnepi megemlékezés Pápán (képgaléria, videó)

Pápa Város Önkormányzata katonai tiszteletadással és ünnepi műsorral emlékezett meg az 1848–1849-es forradalom és szabadságharc 176. évfordulójáról. A rendezvényen adták át a Pápa Városért Érdemérem és a Pápa Város Díszoklevele kitüntetést is.

Haraszti Gábor

Balról Unger Tamás alpolgármester, Kovács Zoltán országgyűlési képviselő és Áldozó Tamás polgármester is koszorúzott a városi megemlékezésen

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

Az MH 47. Bázisrepülőtér katonai díszalegysége, valamint a Pápai Huszáregyesület bevonulása és a Himnusz hangjai után Áldozó Tamás polgármester tartotta meg ünnepi beszédét. A városvezető emlékezett: a pápaiak hagyományaikban, ragaszkodásaikban és vitáikban, sikereikben és kudarcaikban is összetartoznak.

– Ahogy egy a nemzet, úgy egy a város is. Egy a város, mert ezt kaptuk örökül; egy a város, mert azt fogjuk továbbadni az utánunk jövőknek. Felelünk érte, és az a dolgunk, hogy jól tegyük ezt. A kis közösséghez való tartozás nem kisebbíti a felelősséget: azt, hogy hogy éltünk vele, majd megítéli a történelem. Akkor marad erős a közösségünk, akkor tudunk kitartóak lenni és leszünk képesek megőrizni a méltóságunkat, ha azon az őrhelyen, ahova az élet állított minket, vállaljuk a döntéseinket és megfelelünk értük: a családunkban is, a gyárakban is, az iskolákban, de a városházán is. Döntéseinken és vállalt felelősségünkön múlik, hogy sikeresek leszünk-e. Sikeres közösség, amelyik büszke az eredményeire, olyan közösség, amelyik tud elégedetten visszatekinteni létrehozott értékeire, amelyiknek van önbizalma a jövőben, amelyik öntudatában erősen maradó része a nagy sokaságnak, a magyar nemzetnek. Közös a jövőnk, és büszkék akarunk lenni arra, amit továbbadunk az utánunk jövőknek. Közös a jövőnk, ami elől nem léphetünk el, de nem is érdemes; önmagunkért is vagyunk pápaiak. Egy a város! Közös a jövőnk – zárta ünnepi beszédét Áldozó Tamás.

Ezt követően Talpra! címmel ünnepi műsort láthattak a megjelentek, melyben Jáger András, a Győri Nemzeti Színház színművésze, Csukárdi Sándor és Rózsás Hajni, a Szó és Kép Színpad amatőr színtársulat színészei, a Pápai Vadvirág Művészeti Egyesület néptáncosai, valamint a pápai közép- és általános iskolák diákjai működtek közre. Ezt követően az érdemérmet és a díszokleveleket adták át: Pápa Városért Érdemérem kitüntetést vehetett át Császár Endre korábbi önkormányzati képviselő, vállalkozó a város és vonzáskörzetének gazdasági életében betöltött szerepéért, Pápa város közéletében vállalt aktív közreműködéséért és a közösségi élet önzetlen támogatásáért. 

Fotó: Haraszti Gábor/ Napló

Pápa Város Díszoklevele kitüntetést három személy és két közösség kapta meg: Burján Ernőné a duatlon- és triatlonversenyeken elért kiemelkedő eredményeiért, a sport iránti példamutató elkötelezettségéért, valamint az egészséges életmód népszerűsítéséért; Kokas Gizella háziorvos kiemelkedő orvosszakmai tevékenységéért, a pápai közegészségügy elkötelezett szolgálatáért és a páciensek számára biztonságot nyújtó orvosi és emberi példamutatásáért; Borbély András dartsjátékos a sportágban elért kiemelkedő hazai és nemzetközi eredményeiért, a fiatalok számára a sport iránti példamutató elkötelezettségéért és a dartssportág pápai népszerűsítéséért. A Balla DSE az egyesületben tevékenykedő pedagógusok sport és fogyatékos gyermekek iránti elköteleződéséért, valamint az egyesületben sportoló fiatalok hazai és nemzetközi versenyeken elért kiemelkedő eredményeiért, valamint a Tapolcafői Kertbarát Kör Közhasznú Egyesület a hagyományőrzés, a környezetvédelem és a kultúra terén végzett kiemelkedő tevékenységéért, a Tapolca forrás és környezetének megóvásáért, népszerűsítéséért végzett példamutató önkéntes munkájáért, valamint Tapolcafő közösségi életében betöltött meghatározó szerepéért. 

A március 15-i ünnepség díszsortűzzel és koszorúzással ért véget. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában