Múltidéző

2024.03.01. 19:00

Felidézték az emlékeket: retró teadélután Almádiban

Fabó Péter polgármester is köszöntötte a múltidéző, vidám teadélután résztvevőit, amit a Fábián József Kertbarátkör szervezett Balatonalmádi vörösberényi városrészében, a kultúrházban nemrég, közölte Pandur Ferenc elnök.

Kovács Erika

Pandur Ferenc felidézte, 1966 tavaszán egy 15 éves fiú, Németh Tamás a ház öreg zongoráján elkezdte játszani az akkori idők slágereit. Tarsó László és Szentpéteri Imre barátaikkal megkeresték a létesítmény akkori vezetőjét, Dalányi Józsefet, a kertbarátkör első elnökét, engedélyezze a fiataloknak az ötórai teát vasárnaponként. Kérésük támogatásra talált, s a szórakozó fiatalok létszáma hamarosan közel 300 főre duzzadt. A bulik jó híre átlépte Vörösberény határait, s Balatonfüredről, Veszprémből és a környező falvakból is sokan jártak ide. 

Retró teadélutánt tarottak Almádiban
Forrás: szervezők 

Az elnök hozzátette, az ötletgazdák tavaly ősszel eldöntötték, emléket állítanak a sikeres rendezvénynek, így megkeresték a kertbarátkör vezetőjét és Fabó Péter polgármestert, akik felkarolták a kezdeményezést. A rendezvényen most részt vevő, zömében 60-70 éves korosztály megmutatta, milyen volt a hangulat, amikor még heti programként szerepelt Vörösberényben a teadélután, amit kellemes zene, beszélgetések, múltidézés, jókedv és tánc jellemzett. Előkerültek a régi emlékek, sztorik barátságokról, szerelmekről. A szervezők és a résztvevők a folytatás mellett döntöttek, amit továbbra is támogat Fabó Péter polgármester. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában