Zsebedben a város!

2024.03.02. 20:00

Jelentős kedvezményekkel újul meg a Veszprém Kártya

Zsebedben a város! – ezzel az egy mondatban összefoglalt küldetéssel újul meg március elsejétől a korábbi Veszprém Kártya utódjaként a digitális városkártya. Az új kártya célja, hogy a veszprémiek különleges kedvezményeket kapjanak a kultúra, a közlekedés és a sport területén – tájékoztatott az önkormányzat.

Juhász-Léhi István

A kártya emellett arra is ösztönzi a lakosságot, hogy minél több helyi szolgáltatást vegyenek igénybe, minél több helyi terméket vásároljanak, ezzel erősítve a veszprémi identitást. Már az induláskor harmincnál is több elfogadóhely várja a kártyabirtokosokat: Veszprém legfontosabb közlekedési, kulturális és közszolgáltatói mellett folyamatosan bővül a kereskedelmi partnerek sora is.

Jelentős kedvezményekkel újul meg a Veszprém Kártya
Jelentős kedvezményekkel újul meg a Veszprém Kártya
Forrás: veszprem.hu

A megújult, okostelefonon is használható kártyát 16 évnél idősebb, veszprémi állandó lakcímmel rendelkező lakosok igényelhetik. Az éves 3000 forint rendszerhasználati díj mellett a plasztikkártya idén ingyen igényelhető. A korábbi Veszprém Kártya tulajdonosai április 30-ig ingyenesen kérhetik az új kártyát, ha a régi kártyájuk érvényes volt 2024. március 1-jén. 

Hogy kulturális intézmények gazdag programkínálata minél szélesebb körben elérhető legyen a helyi lakosság számára, a veszprémi önkormányzat a megújuló Veszprém Kártya bevezetésével kapcsolatban az alábbi kulturális intézményeket vonja be: Agóra Veszprém Kulturális Központ, Eötvös Károly Megyei Könyvtár, Laczkó Dezső Múzeum, Művészetek Háza Veszprém Művelődési Ház és Kiállítóhely, Kabóca Bábszínház, Veszprémi Petőfi Színház. A veszprémi kulturális intézmények 2024. március 1.-től 20 százalékos kedvezményt biztosítanak az Veszprém Kártyával rendelkezők részére.

Már elindult további turisztikai kártyák fejlesztése is, amelyek elsősorban a városba látogatók turisztikai igényeit szolgálják majd ki.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában