Fél évszázados fennállás

2024.03.26. 07:00

Jubileumi ünnepség a várpalotai Kölyökvár Tagóvodában

Fennállásának 50. évfordulója alkalmából jubileumi ünnepséget rendezett a várpalotai Kölyökvár Tagóvoda. Az eseményen a köszöntőbeszédek mellett az intézmény egykori és jelenlegi óvodásai léptek a közönség elé egy gálaműsor keretében.

Szabó Péter Dániel

Czuporné Szekeres Renátát, a Kölyökvár Tagóvoda vezetőjét köszönti az önkormányzat nevében Antal László képviselő

Fotó: Szabó Péter Dániel

Volt és jelenlegi kollégák, de szülők is eljöttek ünnepelni az idén 50 éves Kölyökvár Tagóvodát, amelynek vezetője, Czuporné Szekeres Renáta köszöntőjében a múlt és a jelen közötti híd felépítésének fontosságáról beszélt. Kiemelte, a múlt bennünket gazdagító, bölcsebbé tévő üzenete adhat erőt és hitet a mindennapokban.

Infrastrukturális és szakmai szempontból egyaránt jelentős fejlődésen ment keresztül a Kölyökvár Tagóvoda az elmúlt 50 évben – erről már Szabó-Mórocz Viktória beszélt. A Várpalotai Összevont Óvoda és Bölcsőde vezetője elmondta, a mára hét csoporttal működő intézmény Várpalota legnagyobb óvodája, mely nagyon népszerű a családok körében. Ehhez nagymértékben hozzájárult az itt dolgozó, szakmailag felkészült, innovatív és összetartó közösség elhivatottsága és a szülői összefogás is.

A városrész és vele együtt a Kölyökvár Tagóvoda is folyamatosan változik, szépül – mondta el köszöntőjében Antal László. A Felsőváros önkormányzati képviselője úgy fogalmazott, egyvalami pedig a kezdetektől állandó: a dolgozók elhivatottsága, a gyerekekbe vetett megingathatatlan hite, amely egyben a felnövekvő generációk sikerének az alapja. 

A kezdeti évek

Az ünnepi eseményen Csécs Istvánné, az óvoda korábbi vezetője idézte fel az intézmény 1973-as indulásának időszakát. Elmondta, nagyon nehéz körülmények között hat óvónő és négy dajka kezdte meg az akkori 8-as számú Napközi Otthonos Óvodában a munkát. Az 1978-ra nyolccsoportosra bővült óvodát szívesen választották a szülők gyermekeik számára. 

Ahogy az évek múltak, úgy az igények, elvárások és lehetőségek is nőttek. Így találták meg azt az utat, ami az óvoda kollektívája számára hatékonyan, jó színvonalon megvalósítható volt. A kollégák mindig segítették, támogatták egymást. Tisztelték a gyerekeket, szülőket, illetve partnereiket. Tiszában voltak azzal, hogy az óvoda létének alapja a munkájuk minősége – fogalmazott az intézmény korábbi vezetője, majd hozzátette: a Kölyökvár óvodában eltöltött, nehézségekkel és sikerekkel egyaránt övezett 34 év munka után, ha újra kezdhetné, újra ezt az utat járná.

Megmaradt a kötődés

A folytatásban színvonalas gálaműsort láthatott a közönség. Az óvodások versekkel, dalokkal és egy kisebb színdarabbal készültek a nagy napra, de kitetettek magukért az egykor ide járó, mára felnőtt gyermekek is. Akadt, akiből profi énekes, másból táncos lett, ám közös bennük, hogy a mai napig kötődnek az intézményhez. 

Az óvodások versekkel, dalokkal és egy kisebb színdarabbal készültek a nagy napra
Fotó: Szabó Péter Dániel

Az ünnepség zárásaként az elmúlt 50 évet felidéző, vetített képes összeállítást tekinthettek meg a résztvevők, majd az óvoda nevelői közössége adott elő egy dalt. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában