Hagyományaink ifjú éltetői

2024.03.04. 17:30

Ki mit tud?-on mutathatták meg magukat a kiscsőszi diákok

Február második felében rendezték az V. Ki mit tud?-ot a Balla Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola szervezésében.

Tóth B. Zsuzsa

A csöglei iskola Tulipán néptánccsoportja arany minősítést kapott Fotó: a szervezők

A versenyen három kategóriában 34 produkciót láthattak a nézők közel 100 versenyzővel.

A vándordíjat Csender Áron (Beni) érdemelte ki Fotó: a szervezők 

Az első Ki mit tud? azzal a céllal jött létre, hogy az Élő Forrás Alapfokú Művészeti Iskola meglévő feladatellátási helyein versenyeket szervezzenek, így jobban megismerje mindenki a művészeti iskolát, valamint, hogy lehetőséget biztosítsanak azon diákok számára, akik nem tudnak eljutni versenyekre, de szívesen megmutatják, miben tehetségesek. Az idei megmérettetésen a zsűri minden kategóriából három helyezettet juttatott tovább alsós és felsős korosztályban. Népi ének felsős és néptánc alsós kategóriában nem született ezüst helyezés, ezért népi ének alsó és néptánc felső kategóriában összevont ezüst helyezéseket adtak át.

A verseny fődíja a Balla Zoltán Alapfokú Művészeti Iskola által alapított vándordíj, amelyet a zsűri az összességében legjobbnak talált produkciónak ítélt oda. Különdíjat kaptak azok a versenyzők, akik kiemelkedő teljesítményt nyújtottak valamely szempontból.

Az arany díjak mellé felajánlásokból lovaglási lehetőséget adtak, amelyet Topár Zsolt, a Magyar Fogyatékosok Lovas Sportszövetség Egyesülete ajánlott fel, de állatkerti belépőjegyeket szintén átadhattak a Veszprémi Állatkert jóvoltából, valamint a Sobri Jóska kalandpark felajánlásából a gyerekek és minden helyezést elérő versenyző egy Apáti Zoltán keramikus által készített tálat kapott, valamint a helyezettek más apró ajándékokat. Néptánc kategóriában hét, népzene kategóriában 14, népi ének kategóriában 13 produkció méretett meg. 

A zsűriben Kovács-Gál Nóra, Németh Dénes, a zsűri elnőkeként és Jocha Balázs bírált. Népzene felsős kategóriában arany minősítést kapott Simon Bendegúz, ezüstöt Fejér Regő, Fejér Ábel, Kurucz Levente Flórián, bronzot Ádám Véda. Népzene alsós kategóriában arany minősítést Bíró Márton Pál érdemelt ki, ezüstöt Kállai Boldizsár Bence, bronzot a Vidolin zenekar. Népi ének felsős kategóriában arany minősítést szerzett Kövi Dóra, bronzot Kulcsár Szófia. Népi ének alsós kategóriában arany minősítést Kovács Benedek és Kovács Borbála érdemelt ki, megosztott ezüstöt kapott Kalász Dorottya és Klotz Fanni, bronzot Kalász Anna, Klotz Fanni, T. Hoen Abigél. Néptánc felsős kategóriában arany minősítést a Siba tánccsoport kapott, megosztott ezüstöt Pécsi Lora Karolin, Pécsi Alina Patrícia, Fazekas Marcell, Vrábel János Sebestyén és a Fláre Tinik csoportja, bronzot pedig Kalász Dorottya, Gránitz Lujza, Nagy Janka, Klotz Fanni. Néptánc alsós kategóriában arany minősítést a Tulipán néptánccsoport kapott, bronzot a Noszlopi tánccsoport, különdíjat a Kósa Banda. A vándordíjat Csender Áron (Beni) érdemelte ki. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában