Ünnepi hangulat

2024.03.17. 10:19

Kitettek magukért a berhidai iskolások

Az 1848-as forradalom és szabadságharc emlékére a városban is ünnepséget tartottak március 15-én, a polgármesteri hivatalban. Ezúttal az iskolások, a pedagógusok és a művelődésszervezők gondoskodtak a szervezésről-lebonyolításról.

Benkő Péter

A II. Rákóczi Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola harmadikos és hetedik osztályos tanulói adták elő az ünnepi műsort

Forrás: Berhidai Művelődési Ház és Könyvtár

Már az elmúlt hét folyamán készültek az eseményre a II. Rákóczi Ferenc és az Ady Endre Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola tanulói. A művelődési házban járva a forradalom és szabadságharc emlékére kokárdákat és földbe szúrható nemzeti színű díszeket készítettek, ezek a két művelődési ház előtt kaptak helyet, azóta is megtekinthetők.

A forradalom és szabadságharc emlékére kokárdákat és földbe szúrható díszeket készítettek a gyerekek
Forrás: Berhidai Művelődési Ház és Könyvtár

Az ünnepi műsorral idén a II. Rákóczi Ferenc Német Nemzetiségi Nyelvoktató Általános Iskola harmadikos és hetedik osztályos tanulói készültek, az ünnepi beszédet pedig Kálmán-Nagy Zsanett igazgatónő mondta el. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában