Összetartó közösség

2024.03.23. 20:00

Közösen díszítettek húsvéti tojásfát Balatonfüreden

Hiszem, hogy az összetartó közösségek nagy sikereket érhetnek el, melyekből hagyomány válhat. Ilyen a tojásfadíszítés is Balatonfüreden. Szívből gratulálok a szervezéshez, és köszönöm az egyesületeknek, civileknek, intézményeknek, hogy idén is gyönyörködhetünk a szebbnél szebb fákban.

Kovács Erika

Így vélekedett Bóka István, Balatonfüred polgármestere a húsvéti tojásfák díszítéséről, amit a Szakácsné Horváth Ágnes vezette Balatonfüred Lions Club (BLC) kezdeményezett a Kovászna parkban. Holczer András alpolgármester is üdvözölte az összefogást, a jó hangulatú eseményt, az együttműködést, mely a húsvéti készülődést kíséri. 

Megtelt emberekkel a Kovászna park, ahol fákat díszítettek tojásokkal, húsvéti motívumokkal
Fotó: Balatonfüred Lions Club

Győri Anita, a BLC alelnöke felidézte, 2020-ban szervezték meg az első közös tojásfadíszítést a parkban, és nagy örömmel látja, hogy már 16 fát ültettek el különféle civil szervezetek, egyesületek, óvodák és oktatási intézmények. Az örömteli ünnepi eseményt mindenki nagyon várja, ahogy történt ezúttal is. A díszítésen részt vett több képviselő is, így Gáspár Ákos, Illés Hajnalka és Pálffy Károlyné. 

Fotó: Balatonfüred Lions Club

A résztvevők, illetve a fát ültetők között ott volt a Balatonfüredi Yacht Club (BYC) és a Reformkori Hagyományőrzők Társasága is. A BYC – Böröcz István ügyvezetővel az élen – padokról és asztalokról is gondoskodott a szeretetvendégséghez, amihez különféle házi finomságokat hoztak a balatonfürediek.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában