Balaton-Felvidék

2024.03.22. 13:00

Minőségi, védjegyes termékek a Balaton-Felvidéken

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület 2016-ban szakmai és kereskedelmi partnereivel együttműködve alakította ki a Balaton-felvidéken az "ÉLTETŐ Pont" hálózatot.

Szijártó János

Ez annyit jelent, hogy ma tizenöt, télen is nyitva tartó helyi üzletben és Tourinform irodában lehet a Balaton-felvidéken előállított, kitűnő minőségű, Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék védjegyes termékeket vásárolni. További kettő üzlet a nyári szezonra nyitja meg újra kapuit.
Erről Rédei Zsolt, az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület elnöke tájékoztatta lapunkat a napokban. Mint elmondta, az ÉLTETŐ Pontokon nemcsak a Balaton-felvidéki termelők, vállalkozók, kézművesek termékeit, alkotásait vásárolhatják meg az érdeklődők, hanem megismerhetik az ötvennyolc települést tömörítő egyesület életét, munkáját is. A szóban forgó pontok nem azonos termékkörrel dolgoznak, azokat az üzletvezetők az üzletek profiljának megfelelően válogatták össze.

Ma tizenöt, télen is nyitva tartó helyi üzletben és Tourinform irodában lehet a Balaton-felvidéken előállított, Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék védjegyes termékhez hozzájutni
Ma tizenöt, télen is nyitva tartó helyi üzletben és Tourinform irodában lehet a Balaton-felvidéken előállított, Vidék Minősége – Éltető Balaton-felvidék védjegyes termékhez hozzájutni
Forrás: Éltető Balaton-felvidékért Egyesület

Ami a védjegyet illeti, azt 2014 óta a kiváló minőségű terméket előállító, szolgáltatást nyújtó vállalkozók, kistermelők, magánszemélyek igényelhetik, akik megfelelnek a minősítési szabályzatnak. Megszerzése évente, egy adott időszakban lezajló, adminisztratív minősítési folyamat keretében lehetséges, amelyet az egyesület védjegytanácsa végez. Cél, hogy a minősítési eljárással közvetve  növelje az abban résztvevő helyi termelők, szolgáltatók versenyképességét és nem utolsó sorban népszerűsítse tevékenységüket. Jelenleg 94 térségi vállalkozás működi Éltető Balaton-felvidék minősítéssel, ezen belül 45 védjegyes az élelmiszer, 28 a turisztikai szolgáltatás, 21 pedig a kézművesség területén, s ez Magyarország egyik legnagyobb védjegyes közössége. A védjegyes kézműves és kisipari tevékenység, a vendéglátás, szálláshely, kereskedelem, valamint az élelmiszer és bor Sümegtől a Művészetek Völgyén át a Balatonig számos helyen megtalálható, elérhető, kipróbálható, megkóstolható. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában