Sajtótájékoztató

2024.03.28. 16:37

Megélhetés, egészségügy, közlekedés

A tapolcai Élhetőbb Városunkért Egyesület elnöke, Sibak András sajtótájékoztatóján arról beszélt, hogy az önkormányzati választáson minden választókörzetben jelöltet indít, személyében polgármesterjelöltet.

Tóth B. Zsuzsa

- Az egyesület több célt tűzött ki maga elé. Szeretnénk, ha az itt élők számára nem okozna gondot a megélhetés, emelkednének a jövedelmek és a legfőbb szolgáltatások, lakhatás, oktatás, egészségügy, infrastruktúra területén rendelkezésre állnának. Önkormányzati lakásépítési programot indítanánk a Dobó-lakótelepen és a diszeli városrészben, ahol a régi iskola épületét le kell venni az eladási listáról. 

Sibak András, az Élhetőbb Városunkért Egyesület elnöke terveikről beszélt
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

- Az egészségügyben is van tennivaló, meg kell óvni a kórházat, megtartani a meglevő szolgáltatásokat, vissza állítani az egynapos sebészetet, a 24 órás ügyeletet és növelni kell a kapacitást, hogy rövidebb legyen a várólista a szakrendeléseken – mondta az elnök. Hozzátette, erősíteni kell a helyijárat-közlekedést, vissza kell adni legalább részben Diszel önállóságát.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában