Hasznos célkitűzések

2024.03.05. 07:00

Megnyílt a Nők Hete programsorozat (képgaléria)

A Nők Hete programsorozat megnyitóját tartotta a szervező Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület, melynek keretében bemutatták a Bakony és Balaton Rendezvénytér és Közösségi Irodát március 4-én. Elhangzott, a vármegyeszékhelyen lévő iroda megnyitása fontos mérföldkő a térség huszonkét települését, civil szervezeteit és vállalkozóit összefogó egyesület életében.

Benkő Péter

A köszöntőket követően szó esett az egész heti programokról, de hangsúlyozottan arról, mely irányban kívánnak továbbhaladni a térség fejlesztésében. Elnökük, Pergő Margit, Berhida polgármestere az eddig elért eredményeiket ismertette, hangsúlyozva, több okból is szükség van az ilyen és hasonló egyesületekre. – Rengeteget tanulunk folyamatosan, akik a munkaszervezetben tevékenykedünk – hangsúlyozta. – Az egyesület működési területén 2008-ban kezdtük el a közös munkát, melynek eredményeként sok sikeres LEADER-programot hajtottunk végre. Lelkes térségi szervezetek, a mögöttünk álló aktív emberek sikere, hogy egy igazi közösség, alkotó együttműködés alakulhatott ki – emelte ki, majd elmondta, a LEADER-programban minden segítséget megkapnak, a települések között egy sincs, mely ne vett volna részt azokban. A bekapcsolódó egyesületek tudják, kiknek mire van szükségük.

Fotó: Fülöp Ildikó/Napló

Pergő Margit a Nők Hete program kapcsán hangsúlyozta, március 8-án ünnepeljük a nőket, de az év minden napján illik őket megbecsülni. A mostani rendezvénnyel egyesületük a térségből kimozdulva igyekszik jó példával elöl járni ebben.

Kontics Monika, az egyesület munkaszervezet-vezetője szólt arról, miért vetették meg lábukat Veszprémben, hiszen a Balaton és a Bakony földrajzilag-gazdaságilag legizgalmasabb részén tevékenykedik az egyesület. – Közösségünk azt gondolta, lépnünk kell, úgy tartani fenn magunkat, hogy közben értéket alkotunk. Ehhez volt szükségünk nonprofit szemléletű egyesületi irodára Veszprémben, itt rendezzük a Nők Hete programjait is – mondta.

A munkaszervezet-vezető új nézőpontból szólt a vállalkozásfejlesztésről, kimondottan a nők szerepéről az üzleti-közösségi életben. Beszélt terveikről, a pályázatírás magasabb szintre emeléséről, a mentorálás felvállalásáról, a Pannon Egyetemmel tervezett együttműködésről. Elmondta, nem titkolt céljuk gyakornokokat találni, akik az egyesület munkájába, a pályázatok világába tevékenyen beépülnek. Majd ismertette a mostani hét programját, hozzátéve, szívügyük a nőknek szóló rendezvények szervezése, de ugyanúgy a tehetséggondozás is, és a kettő most a Nők Hete alkalmain találkozik.

A tehetséggondozást Szabó Gergely elnökségi tag, Küngös polgármestere vállalta, a Nők Hete eseményeit a Talentum Diákközpont Egyesülettel és más térségbeli szervezetekkel közösen bonyolítják le. Az elnökségi tag elmondta, céljuk volt megismerni a települések ifjúsággal foglalkozó civil szervezeteit, erre a rendezvény jó alkalmat ad. – A tehetségeket kibontakoztatni, az érdeklődést, motivációt felmérni, erre épülő projekteket kidolgozni, azok megvalósításához sikeresen pályázni, a diákszervezeteket mentorálni, ezek mind céljaink – fogalmazott. – Ugyancsak célkitűzés fiataljainkat a közösségépítés felé terelni – tette hozzá.

Az ünnepélyes megnyitó kötetlen beszélgetéssel folytatódott, melyhez Nagy Gergely és Nyakas Krisztián akusztikus gitárral előadott zenéje biztosította a hangulatot, majd helyi termékeket kóstolhattak a résztvevők a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület veszprémi rendezvényterében.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában