Textil tyúkok, fa nyulak legelnek az udvaron

2024.03.22. 10:41

Pénteken, azaz ma délután háromig vásároznak Tapolcán a sérült fiatalok

A halmozottan sérült fiatalokat a szociális törvény szerint foglalkoztató AMI Napköziben ezúttal Húsvétra készült rengeteg ajándék, lakás dekoráció, használati tárgy, amelyekből egy napos vásárt rendeztek a fiatalok a napközi udvarán.

Tóth B. Zsuzsa

A karácsonyi vásáron már meg kellett ígérniük, hogy Húsvétkor újabb termékekkel rukkolnak elő, a vásárók keresik az általuk készített, igényes, egyedi tárgyakat. A textil termékek készítése során a varrodában minden egyes fázis más-más feladata. Az egyik ifjú dolgozó szab, másik vág, vagy varr, vagy kitömi az elkészült darabot, amelyekből egy megváltozott munkaképességű varrónő állítja össze a figurát. Szövött szőnyegeik ugyancsak minőségi, igényes termékek. 

A tapolcai vásárban Dér Debóra és László Balázs fogadja a vásárlókat
A tapolcai vásárban Dér Debóra és László Balázs fogadja a vásárlókat 
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

Az első húsvéti tapolcai vásárra textil figurákat, nyulakat, bárányokat, tyúkokat, lakásdíszeket varrtak. Továbbá fa termékekkel készültek, tyúkok, kisebb-nagyobb nyulak, esztergált festett gombák, szerepeltek a kínálatban. Amellett textil kötények, újra hasznosított bevásárló táskák, pékárunak való ökozsákok, ajándék átadó zsákok, ajtódíszek, lakás dekorációs termékek voltak a pultjukon. A fiatalok rendszeresen árulják termékeiket a sümegi Hotel Kapitányban, ahonnan egy méternél magasabb, fából készült nyúl figurák készítésére is kaptak felkérést. Valamint sok rendezvényen jelen vannak és egy veszprémi idős otthonba ugyancsak készülnek bemutatkozni. Április végén a Tapolca Tavasz Fesztiválon újra árulnak, sőt, az újrahasznosított termékek budapesti börzéjére szintén meghívást kaptak, oda textil dolgokat visznek. Egy esküvő kiállításon való szereplésre szintén felkérték őket, ajándéktárgyakkal készülnek az eseményre. 

A tapolcai vásárban Dér Debóra és László Balázs fogadja a vásárlókat
A tapolcai vásárban Dér Debóra és László Balázs fogadja a vásárlókat 
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

A sümegi és tapolcai napközikben dolgozó sérült fiatalok egész évben értékes kézműves termékeket állítanak elő, amelyeket év közben folyamatosan árusítanak a napközi közösségi oldalán is, akár postázva. Egy országos üzletlánc szintén forgalmazza termékeiket, így a legtávolabbi helyekre is eljutnak az igényes munkával elkészített, ízléses textil és fafigurák. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában