Baleset-megelőzés

2024.03.01. 10:00

Rendhagyó környezetismereti óra a pápai Weöres-iskolában

A Közlekedjünk együtt, vigyázzunk egymásra! (Keve) elnevezésű baleset-megelőzési oktatóprogram keretein belül a Pápai Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályáról két baleset-helyszínelő látogatta meg a Pápai Weöres Sándor Általános Iskola diákjait.

Haraszti Gábor

A Keve elnevezésű baleset-megelőzési oktatóprogram keretein belül a diákok már az iskolapadban megtanulják a helyes közlekedés szabályait. Az oktatási módszer lényege, hogy a rendőrök és pedagógusok egymást kiegészítve interaktívan, játékosan oktatják az általános iskolás tanulókat. A Weöresben az alsó tagozatos osztályok tanulói két programban vehettek részt: először az első- és második évfolyamosoknak Tengölics Gergő és Ughy István rendőr főtörzsőrmesterek forgalomirányítási helyzeteket mutattak be. A felrajzolt kereszteződésben a rendőri karjelzéseket ismételték át, majd a tanulók is részeseivé váltak egyes közlekedési helyzetnek. A tanult közlekedési táblákat is átismételték.

A közlekedés alapvető szabályait ismerték meg a pápai diákok
Forrás: iskola

– A harmadik és negyedik évfolyamosok Dobó-Kocsis Gábor rendőr hadnagy, kiemelt megelőzési előadó vezetésével a gyalogos és kerékpáros közlekedési szabályokat elevenítették fel. Megbeszélték, milyen részei vannak a kerékpárnak, melyek a kötelező tartozékai. A tanulók nagy örömére a rendőrautót is megnézhették a nebulók a foglalkozás végén – tájékoztatott Bödey-Szabó Zsuzsanna munkaközösség-vezető. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában