Sajtótájékoztató

2024.03.14. 13:00

Töretlen fejlődési pályán Ajka

A Közösen Ajkáért Egyesület bemutatta a polgármester-, valamint tíz képviselőjelöltjét. A polgármesterjelölt Schwartz Béla, aki 2002 óta vezeti a várost, amely töretlen fejlődési pályán halad.

Tisler Anna

Az 1-es választókerület jelöltje Mózes Tamás, húszéves egyetemi hallgató, nevéhez fűződik a Városi Diákegyesület megalakítása. A 2-es számú körzet jelöltje Dorner László alpolgármester, aki 2006 óta képviselő. A 3-as számúban Johanidesz Sándor indul, aki 2002 óta tagja a képviselő-testületnek. A 4-es jelöltje Horváth József, aki  30 éve képviselő, 20 éve alpolgármester. Az 5-ös számú  körzet jelöltje, Bujtor Balázs jelenleg is képviselő, mérnök. A 6-os körzet jelöltje Pad Ferenc mérnök, szakszervezeti vezető, 2019 óta képviselő. A 7-es számúban a 2019 óta képviselő-testületi tag, Ráczné Németh Csilla óvodavezető indul. A 8-as számú körzet jelöltje Pethő Anita, aki első alkalommal indul az önkormányzati választáson, a Csikólegelőért Egyesület elnöke. A 9-es számúban induló Pék Attila 2002 óta képviselő.  A 10-es számúban először indul Karnics Miklós, a Padragi Bányász Hagyományőrző Kör elnöke. 

A polgármester és a körzetek, valamint a kompenzációs lista képviselőjelöltjei
Fotó: Gyarmati László

Schwartz Béla a sajtótájékoztatón elmondta, folytatódnak a lakóház-felújítások, a Városliget és a Torna-patak fejlesztése, a vízelvezetés, valamint az út- és járdaépítés. Az utakra, járdákra, parkolókra 2 milliárd forintot fordítanak. A 2024-es évben hét új híd építését kezdik meg.

A polgármester- és képviselő jelölteket, valamint az egyesület kompenzációs listáját öt párt – a Demokratikus Koalíció, a Jobbik Konzervatívok, a Magyar Szocialista Párt, a Momentum és a Párbeszéd – a Zöldek Pártja – támogatja.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában