Mártózás

2024.03.31. 16:26

Tósoki Imre, Tihany polgármestere is fürdőzött a jegesmedvékkel a Balatonban

Tósoki Imre személyében először fürdött polgármester a hideg tó vizében a Fürödjük körbe a Balatont! nevű eseményen a Pribék István tréner vezette Balatoni Jegesmedvékkel nagyszombaton Tihanyban, a Gödrösi strandon.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika / Napló

– Még soha nem fürödtem ilyen hideg vízben. Gondolkodtam is, hogy részt vegyek-e ebben, de a fürdőzés után, most úgy érzem, nagyon jól tettem, hogy eljöttem – így értékelte az élményt Tósoki Imre polgármester, aki családjával együtt érkezett. Azt is elmondta, nagyon érdekes volt számára a bemelegítés is, meg a légzőgyakorlatok, valamint a torna a parton. – Kíváncsi voltam erre az eseményre, nem szoktam „elugrani” a kihívások elől, ezért eljöttem. Nagyon jó ötletnek tartom a nyári szezonon kívüli fürdőzést és örömmel látom, hogy milyen sokan eljöttek Tihanyba – fogalmazott Tósoki Imre, aki arról is beszélt, annyira megkedvelte a hideg vizet, hogy vejével együtt folytatják a fürdőzést.  – Fantasztikusnak tartom a téli Balaton körbefürdését, és figyelemmel kísérem a jegesmedvéket, akik különleges programot kínálnak a nyári szezonon kívül a tónál. Nekünk, itt élő embereknek alapvető célunk, hogy felhívjuk a figyelmet az egész éves Balatonra – fogalmazott Molnár Judit balatonfüredi képviselő, az Értéktár Bizottság elnöke, aki fiával, Ádámmal, menyével, Melindával és kis unokájával, Miklóssal érkezett. Hozzátette, nagyon örülnek annak, hogy nemrég Balatonfüreden is fürdőztek a hideg víz kedvelői. Azon túl, hogy népszerűsítik a tó nyári szezonon kívüli szépségeit, ráirányítják a figyelmet az egészséges életmódra, a stresszoldó légzésre, a mozgásra is. Nem beszélve arról, hogy a jegesmedvék egy kiváló, jó kedélyű közösség is egyben. 

A zalahalápi Bányai Róbert két gyermekével, a tízéves Erikkel és a 6,5 éves Botonddal együtt a parton csinálta a légzést, majd a tornát is. – Nagyon büszke vagyok a fiaimra, akik ilyen fegyelmezetten végzik a fürdőzés előtti gyakorlatokat, mondta Róbert. Megjegyezte, ők bizony a nyári szezon után is úsznak, fürödnek a Balatonban. Először fürdőzött a hideg vízben Bárdossy Dávid, aki kifejezetten erre az eseményre motorozott el Budapestről. Örömmel beszélt arról, hogy milyen nagy élményt és frissességet adott neki a merülés. A fürdőzőket Tósoki Imre polgármester lángossal kínálta meg és kedves volt nagyon, amikor friss, saját sütésű pogácsát, húsvéti tojást adott a fürdőzőknek a balatonfüredi Aradiné Steiner Erika, akinek férje, Ferenc szintén a jegesmedvék tagja, és ezúttal is csobbant velük.

Mint ismert, a jegesmedvék főként Balatonalmádiban, a Budatava strandon fürdenek, de a Pach Gábor vezette Balatoni Kör kezdeményezésére, akik melléjük álltak, körbefürdik a Balatont, hogy népszerűsítsék a tavat és ráirányítsák a figyelmet az egészségre. Jártak már Balatonakarattyán, Alsóörsön, Balatonfüreden, Szigligeten és most Tihanyban. Több alkalommal elmentek már a Velencei-tóhoz, hogy ott is népszerűsítsék a hideg vizes merülést. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában