Közlekedés

2024.04.09. 07:00

Forgalmirend-változás lesz több utcában is Várpalotán

A parkolási lehetőségek növelése miatt módosították a város forgalmi rendjéről szóló rendeletet, két utca egyirányúsításáról is döntött legutóbbi ülésén a képviselő-testület.

Szabó Péter Dániel

Forrás: Pexels.com

A tanácskozást követően Campanari-Talabér Márta lapunknak elmondta, a legutóbbi felülvizsgálat óta igény merült az elsőbbségadási viszonyok megváltoztatására Inotán, ahol a Radnóti Miklós utca ága a volt posta és a faluház közötti szakaszon egymáshoz csatlakozik.  A Tési-dombon található Bezerédi utcából is érkezett javaslat, miszerint az utca mindkét oldalán való megállás tiltása csak az egyik oldalra vonatkozzon, így csak a családi házak felőli oldalon marad a tiltás. Ugyanis az épületek lakói a közelben más parkolási lehetőséget nem találnak. Emellett az önkormányzat megkezdte a terveztetését újonnan létesülő parkolóknak is – mondta el a városvezető, hozzátéve, hogy a Kastélydomb utcának az Erdődy Pálffy Tamás utca és a Május 1. utca közötti szakaszát, illetve a belvárosban a Fehérvári út 2–8. épület előtti útszakaszt egyirányúsítják annak érdekében, hogy ezeken a szakaszokon is lehetőség nyíljon a gépkocsik parkolására.

A tanácskozás egyik kiemelt napirendi pontja a településrendezési eszközök módosításáról szóló előterjesztés volt. A szabályozás átdolgozására a Várpalotán működő gazdasági társaságok ilyen irányú, az önkormányzathoz intézett kérelme, illetve a Szent István út–Hétvezér utca csomópontban létesítendő körforgalom megépítése miatt volt szükség. Emellett a képviselő-testület szavazott a Pétfürdői Hivatásos Tűzoltó-parancsnokság 2023. évi tevékenységéről szóló beszámolóját illetően is, melyet vita nélkül, egyhangúlag  fogadtak el. 


 


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában