Fészektartót szereltek fel

2024.04.22. 11:00

Gólyákon segítettek az E.ON munkatársai Pápán

Nagy bajba kerültek a gólyák egy pápai villanyoszlopnál, azonnali intézkedést követelt a helyzet. Szerencsére az E.ON hamar reagált, fészektartót szereltek fel.

Haraszti Gábor

Egy helyi lakos a közösségi oldalon kért segítséget, miután észrevette, hogy a Pápai SZC Jókai Mór Közgazdasági Technikum és Kollégiumnál lévő villanyoszlopra fészket próbálnak építeni a nagymadarak, de nem sikerül nekik – írja a Magyar Nemzet. 

Biztonságba került a gólyapár
Fotó: Lampért Gábor

A segítségkérés eljutott E.ON-hoz is, az áramszolgáltató munkatársai nem tétlenkedtek, fészektartót szereltek fel az oszlopra, így biztonságosan alapíthat családot a gólyapár. 

A vállalat az idei szezonban több mint száz ponton helyez ki új fészektartókat, amelyekre a nemzeti parkok természetőrei hajlékony vesszőből font fészekalapot erősítenek, hogy az vonzó legyen a madaraknak A fészekfonat pereme a tojást és a fiókát védi, illetve nem engedi, hogy a zuzmóból, mohából belehordott bélést a szél elfújja. Az új fészektartókkal együtt idén már háromezernél is több fészkelőhely várja a gólyapárokat az E.ON dunántúli és Pest vármegyei áramhálózati oszlopain.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában