Diákok

2024.04.23. 20:00

Jubileumi matematikaversenyt tartottak a csöglei iskolában

A térség legnagyobb létszámú szúdoku-, számzsonglőr- és matematikaversenyét szervezte meg a Csöglei Általános Iskola. A jubileumi, tizedik alkalommal megrendezett számzsonglőrverseny döntőjét március 18-án tartották, de az eredményhirdetésre április 22-én, a 11. alkalommal megrendezett szúdokuversenyt követően került sor.

Tisler Anna

Burján Sándorné ötletgazda, az iskola tanára elmondta, hogy idén már tíz iskolából érkeztek diákok elsőtől nyolcadik osztályosig. A verseny egyre népszerűbb, aminek nagyon örülnek. A számzsonglőrverseny évfordulóját két tortával ünnepelték, amelyen a gyertyát és a tűzijátékot Balhási István igazgató gyújtotta meg. A diákokat és kísérőiket süteménnyel kínálták. 

Az egyik boldog győztes átveszi a jutalmát Balhási Istvántól Fotó: Tisler Anna 

A díjazottak iskolai felszerelést kaptak az oklevél mellé. 

A számzsonglőrversenyen az első osztályosoknál győzött Gaál-Fülöp Anna, második lett Piller Karolina, harmadik László Ármin. A másodikosoknál Kósa Bence, Sárvári Teréz és Budai Loretta lett a sorrend. A harmadik-negyedik évfolyamban első helyezést ért el  Mezei Hanna, másodikként Somogyi Diána, harmadikként Téglás-Felső Borostyán Lea kapott jutalmat. Az ötödik és hatodik évfolyamosoknál első lett Tóth Ágnes, megosztott második Németh Lara Anna és Kósa Patrik, harmadik Lattenstein Flóra. A hetedik-nyolcadik osztályosoknál első lett Halasi Lorena, második Sarus Dorián, megosztott harmadik  Farkas Hunor és Bíró Boglárka. 

Szúdokuban a legkisebbeknél győzött Gál-Fülöp Hanna, második lett Sárvári Zsuzsanna, harmadik  Gőgh Vanda. A másodikosoknál Vajai Vanda, Fekete Tamara, Sárvári Teréz sorrend alakult ki. A harmadik osztályosoknál Téglás-Felső Borostyán Lea, Gombai Áron és Simon Szofi szerepelt a legjobban. A negyedikeseknél Gőgh Maja Tímea első, Mezei Hanna második, Sági Fanni harmadik lett. Az ötödik évfolyamon Kósa Patrik, Semegi Míra, Drei Alíz lett a sorrend. A hatodikosoknál Németh Lara Anna, Lattenstein Flóra és Happel Nóra szerepelt a legjobban. A hetedikeseknél győzött Halasi Lorena, második lett  Sarus Dorián, harmadik Gyüre Elina. A nyolcadikosoknál Németh Alex Patrik, Márkus  Csongor, Tarczi Réka Tamara érte el legmagasabb pontszámot. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában