Jótékony "angyalok"

2024.04.24. 10:00

Kétszáz adag babgulyást főztek a Máltai Szeretetszolgálatnak

Pődör László – vagy ahogy mindenki ismeri, Juky – újabb jótékonysági akcióhoz adta a nevét, segítőivel ugyanis kétszáz adag babgulyást készített. Az elkészült ételt a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak ajánlotta fel.

Haraszti Gábor

Pődör László segítőivel, akiket ő angyaloknak nevez, minden évben megszervezi a Nyárbúcsúztató jótékonysági napot, melyen tavaly az Összefogás Pápa Város Beteg Gyermekeiért Alapítványnak közel félmillió forintot gyűjtöttek. Juky és angyalai idei első jótékonysági akciójukkal a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak kétszáz adag babgulyást készítettek a közelmúltban.

Juky és angyalai ínycsiklandozó babgulyást készítettek
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

Pintér-Papp Eszter, a karitatív szervezet pápai csoport- és intézményvezetője a Médiacentrumnak elmondta, személyes jó kapcsolat fűzi Pődör Lászlóhoz és segítőihez, akik ennek köszönhetően már nem első alkalommal támogatják főzéssel a szeretetszolgálat pápai tevékenységét. A csoportvezető úgy fogalmazott, örömmel fogadták a felajánlást, melynek köszönhetően sok pápai és környékbeli asztalára tudtak egy-egy adag meleg ételt eljuttatni. A családok kiválasztásában a karitatív szervezet partnerei is a segítségükre voltak, köztük a Pápakörnyéki Önkormányzatok Feladatellátó Intézménye Család- és Gyermekjóléti Szolgálata is. Juky, az angyalok és a máltai önkéntesek kedvét még a szeszélyes áprilisi időjárás sem szeghette, volt, hogy szakadó esőben, hatalmas szélben, majd verőfényes napsütésben osztották az ételt, amit nagy örömmel vettek át a családok. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában