Ingyenes képzések is lesznek

2024.04.10. 07:00

Kutyák és gazdák régi, nagy álma vált valóra (képgaléria, videó)

Emelt szintű, nagy területű kutyafuttatót adtak át április 9-én a Mester utcában. A kutyák a különböző játékelemeket tartalmazó terület mellett egy, csak futásra alkalmas szabad teres részt is kaptak. A kutyafuttató a közelben lévő, illetve folyamatosan épülő emeletes házakban egyre nagyobb számban élő ebtartók közösségét segíti, de megszüntethet korábbi konfliktusforrásokat kutyások és kutyát nem tartók között.

Benkő Péter

Örömteli pillanatnak nevezte Porga Gyula polgármester a veszprémiek életminőségét még magasabb szintre emelni kívánó célok között kiemelten fontos közterület-megújítási programokat, melyekből számos megvalósult az utóbbi években. Egy város attól város, mondta, hogy lakói békésen megférnek egymás mellett, jelen esetben a kutyatartók és a nem kutyatulajdonosok. – Ilyen terekben, valljuk be, gyengén álltunk eddig, ami viszont mára múlt idő. Idén sikerült nagyot előrelépnünk, átadhatjuk az első kutyafuttatót, melyet hamarosan újabb hasonló létesítmény avatása követ – fogalmazott Porga Gyula. 

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A polgármester bízik benne, hogy a kutyafuttatók be fogják tölteni azt a hiányt, ami eddig jelentkezett, s köszönte a kivitelezők gyors, minőségi munkáját. A lakóknak, kutyáiknak azt kívánta, vegyék mielőbb birtokba a területet, úgy, ahogy a város más, megújított tereit. Felhívta a figyelmet, hogy az új létesítménynek van házirendje, amit be kell tartani az ebtulajdonosoknak, s felhívta a figyelmet, hogy a Pumi Veszprémi Állatmenhely Alapítvány ingyenes képzéseket fog tartani az új futtatókban a közeljövőben.

Kovács Áron, a városrész önkormányzati képviselője a Füredidombot dinamikusan fejlődő, fiatalos városrésznek nevezte, ahol ma is folynak építkezések, nő a környék lakosságszáma. – Az a célunk, hogy ne egy unalmas, alvó várost teremtsünk, hanem élhető, színes, életminőséget javító, élettel teli környezetet hozzunk létre, ahol szívesen használják a közösségi tereket, köztereket az emberek. A közeli játszótér volt ebben az első lépés néhány éve, majd a közösségi kert, most pedig a kutyafuttató – hívta fel a figyelmet. A képviselő egy színvonalas, modern futtató kialakításáról beszélt, aminek megvalósítására korábban ígéretet tett.

A Mester utcai létesítmény kialakításának költsége húszmillió forint volt, s a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programnak köszönhetően jöhetett létre 1600 négyzetméter alapterületen.

Az átadást megelőzően folyamatosan érkeztek a környékbeli gazdák és kutyáik, hogy ismerkedjenek a futtatóval, az elhelyezett eszközökkel, melyeket ki is próbáltak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában