Óvoda

2024.04.02. 21:00

Megvan az első vöröskeresztes bázisóvoda Ajkán

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt bázisovi címét kapta meg az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézményegysége március végén.

Tisler Anna

Forrás: óvoda

A bázisovik és bázisiskolák olyan intézmények, amelyek a humanitárius értékek és tevékenységek terjesztését célozzák a pedagógusok, szülők, családok, valamint a kisgyermekek körében. Pethő Anita igazgatóhelyettestől megtudtuk, hogy évek óta tart a gyümölcsöző együttműködés a segélyszervezet és az intézményegység között. A Vöröskereszt tárgyi és tudásbeli támogatást nyújt a gyermekeknek, szüleiknek és az óvodának. Pethő Anita elmondta, az egyik karácsony előtt 300 liter tejet kaptak, valamint kifestőket, mesekönyveket. A Vöröskeresztbe belépő szülők, gyermekek, nyugdíjasok által befizetett tagdíj 60 százalékát az óvodára fordítják az aktuális igényeknek megfelelően. 

A kisgyermekek műsort adtak a rendezvényen Fotó: óvoda

A segélyszervezet munkatársa előadást tart többek között a családon belüli erőszakról, valamint az elsősegélynyújtásról. Az óvodai rendezvényeiken is legtöbbször részt vesznek. Több mint 10 év után avattak ismét bázisovit Veszprém vármegyében. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában