Óvoda

2024.04.02. 21:00

Megvan az első vöröskeresztes bázisóvoda Ajkán

A Magyar Ifjúsági Vöröskereszt bázisovi címét kapta meg az Ajka Városi Óvoda Patakparti intézményegysége március végén.

Tisler Anna

Forrás: óvoda

A bázisovik és bázisiskolák olyan intézmények, amelyek a humanitárius értékek és tevékenységek terjesztését célozzák a pedagógusok, szülők, családok, valamint a kisgyermekek körében. Pethő Anita igazgatóhelyettestől megtudtuk, hogy évek óta tart a gyümölcsöző együttműködés a segélyszervezet és az intézményegység között. A Vöröskereszt tárgyi és tudásbeli támogatást nyújt a gyermekeknek, szüleiknek és az óvodának. Pethő Anita elmondta, az egyik karácsony előtt 300 liter tejet kaptak, valamint kifestőket, mesekönyveket. A Vöröskeresztbe belépő szülők, gyermekek, nyugdíjasok által befizetett tagdíj 60 százalékát az óvodára fordítják az aktuális igényeknek megfelelően. 

A kisgyermekek műsort adtak a rendezvényen Fotó: óvoda

A segélyszervezet munkatársa előadást tart többek között a családon belüli erőszakról, valamint az elsősegélynyújtásról. Az óvodai rendezvényeiken is legtöbbször részt vesznek. Több mint 10 év után avattak ismét bázisovit Veszprém vármegyében. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában