Sportnap kicsiknek

2024.04.08. 18:00

Mesevár Kupa a Bartos iskolában

Ötödik alkalommal rendezték meg a Mesevár Kupát, ezúttal a Bartos Sándor Általános Iskola, Óvoda és EGYMI tornatermében. A kicsiknek megszervezett sportnapot elsősorban várpalotai óvodások részvételével tartják meg minden évben, de alkalmanként a környező települések intézményei is szívesen csatlakoznak a programhoz.

Szabó Péter Dániel

Ezúttal a Kölyökvár Tagóvoda, a Várpalotai Összevont Óvoda és Bölcsőde összevont csapataként a Szivárvány Tagóvoda és Bölcsőde, valamint a Szivárvány óvoda, továbbá a Lurkó Kuckó óvoda, a berhidai Süni óvoda, illetve a házigazda Bartos csöppségei vettek részt a jó hangulatú megmérettetésen.

A gyermekek együtt teljesítették a feladatokat az óvodapedagógusokkal. Jobbra Antalka Zsoltné, a Bartos iskola vezetője
A gyermekek együtt teljesítették a feladatokat az óvodapedagógusokkal. Jobbra Antalka Zsoltné, a Bartos iskola vezetője
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

– Fontos, hogy megismertessük a mi óvodai közegünket, a mi gyerekeinket is a többségi, integráltan nevelhető SNI-s vagy különleges bánásmódot igénylő gyerekekkel, ezáltal közelebb hozzuk egymáshoz az apróságokat is – mondta el Antalka Zsoltné. A Bartos iskola intézményvezetője hozzátette, számára külön öröm volt látni, hogy a gyerekekkel együtt aktívan részt vettek a feladatok teljesítésében az óvónők is. 
– Nem titkolt célunk volt, hogy a felnőtteket is megmozgassuk. A gyerekek is nagyon élvezik a csapatmunkát, ráadásul számukra nagyobb biztonságot jelent az óvodapedagógusok aktív jelenléte. Annál nagyobb ajándékot nem is adhatunk nekik, ha úgy térhetnek haza a rendezvényről, hogy ők is sikeresnek élhetik meg önmagukat ebben a helyzetben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában