Hulladékgyűjtő akciók

2024.04.24. 07:00

Önkéntesek szedték a szemetet Pápán

A Föld napjához kapcsolódóan több hulladékgyűjtő akciót is hirdettek Pápán. Iskolák, munkahelyi kollektívák, civil szervezetek a város több pontján is gyűjtötték a szemetet, az önkéntesek végül rengeteg zsákot töltöttek meg.

Haraszti Gábor

A Pápai Médiacentrum a legutóbbi nagy siker kapcsán folytatta a Nem az én szemetem, de az én városom kampányát. Ezúttal az egész várost felölelő szemétgyűjtő akciót szerveztek, kicsiket és nagyokat, fiatalokat és időseket, családokat, kis közösségeket, baráti társaságokat, munkahelyi közösségeket, egyesületeket vártak, egyszóval bárkit, aki vállalta, hogy ezen a napon a város valamely területén velük gyűjti a szemetet.

Közel harmincan csatlakoztak az akcióhoz a Tókertben
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A TeSzedd! – Önkéntesen a Tiszta Magyarországért mozgalomhoz is többen csatlakoztak a városban, idén többek között a Batthyány Lajos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium 12. A osztálya a Külső-veszprémi út, a Vajda Márta Óvoda, Általános Iskola, Szakiskola, Készségfejlesztő Iskola EGYMI a Jókai utca, a Pápai Médiacentrum a Külső-várkerti Szabadidőpark, a Boeing és a Nehéz Légiszállító Ezred a Várkert, Bakos László önkormányzati képviselő pedig a Bakony-ér környékének megtisztítására vállalkozott. 

Fotó: Haraszti Gábor/Napló

– A Bakony-ér tókerti szakaszát is szívügyemnek tekintem, az itt lakó közösséggel fontosnak tartjuk, hogy mindig hulladékmentes, tiszta legyen. Körülbelül négy-öt esztendeje évente két alkalommal szedjük a szemetet, örömmel tapasztaljuk, hogy egyre kevesebb a hulladék, a problémát inkább az okozza, hogy a felsőbb szakaszokról a víz idehordja a PET-palackokat, dobozokat, gyorséttermi csomagolásokat, műanyagokat. Örülök, hogy ilyen sokat érzik magukénak ezt az ügyet, általában 8-10 nagyméretű zsákot szoktunk megtölteni – mondta a képviselő.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában