„Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel”

2024.04.08. 14:00

Szemétszedési akciót tartottak Várpalotán

„Miénk itt a tér, mert mi nőttünk itt fel” címmel hirdetett szemétszedési akciót a napokban a várpalotai önkormányzat. A kezdeményezéshez az elmúlt évekhez hasonlóan idén is sokan csatlakoztak a település minden városrészében.

Szabó Péter Dániel

A „tavaszi nagytakarítás” keretében a belvárosban, a Rákóczi Telepen, a Tési-dombon, a Felsővárosban és a Kálvárián éppúgy sok önkéntes gyűjtötte össze a közterületen eldobált szemetet, mint Inota faluban, a Készenléti-lakótelepen, valamint a Loncsosban. Ugyan az akciót egy szombati napra hirdette meg az önkormányzat, ám Várpalota óvodásai és iskolásai, valamint több intézmény dolgozói és civil szervezetek tagjai is csatlakoztak a felhíváshoz, s egy héten át járták a várost, hogy szebbé és tisztábbá varázsolják a közterületeket. 

Önkéntesek gyűjtik a szemetet Várpalota belvárosában. Treuer Imre, Lukács László és Sándor Tamás egyaránt fontosnak tartja a kezdeményezést
Önkéntesek gyűjtik a szemetet Várpalota belvárosában. Treuer Imre, Lukács László és Sándor Tamás egyaránt fontosnak tartja a kezdeményezést
Fotó: Szabó Péter Dániel/Napló

Katona Csaba alpolgármester a Tési-dombon tevékenykedett az önkéntesekkel. Kérdésünkre elmondta, amellett, hogy a kezdeményezés révén tisztább lesz a város, a szemétszedési akció egyfajta szemléletformálás is, s reményeik szerint egyre többen ébrednek rá, hogy közterületen eldobni a hulladékot helytelen cselekedet. Hozzátette, az elmúlt években – talán az évente meghirdetett hulladékszedésnek is köszönhetően – ugyan valamelyest javult a helyzet a városban, ám sajnos még mindig nagyon sok a szemét mindenütt.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában