Épül a veszprémi evangélikus óvoda

2024.04.18. 09:00

Új intézménybe várják a kisgyerekeket

Jól halad a veszprémi Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda építkezése, szeptemberben megnyitja kapuit. A Veszprémi Evangélikus Gyülekezet fenntartásában működő intézménybe nemcsak a körzetből, hanem a város egész területéről és a környező falvakból is iratkozhatnak be gyermekek.

Veol.hu

A háromcsoportos óvodára családias légkör jellemző, ahol mindenki mindenkire figyel, a kicsik biztonságban érezhetik magukat. Az intézmény pedagógusai számára fontos a gyermekek feltétel nélküli elfogadása, nevelése, értelmi és érzelmi intelligenciájuk fejlesztése, az iskolára való felkészítés, szem előtt tartva, hogy a 3-6 éves korú gyermekek legfontosabb tevékenysége a játék, továbbá a mindennapos mozgás, a friss levegőn tartózkodás, kirándulás, a környezettudatos magatartás, egészséges életmód megalapozása, a családokkal való együttműködés, valamint a hitre nevelés. 

Fotó: Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda

Az óvodába felekezeti hovatartozástól függetlenül várnak minden olyan családot, amely szeretné, ha a gyermek keresztyén szellemiségű intézményben nevelkedne. A gyerekek, az óvodapedagógusok együtt készülnek a családokkal, a gyülekezettel karácsonyra, húsvétra, a pedagógusok megismertetik a gyermekekkel a népszokásokat, néphagyományokat. A társadalmi, egyházi ünnepek mellett a teremtett világ megszerettetése, védelme is kiemelkedő szerepet kap.

Fotó: Örömhír Evangélikus Keresztyén Óvoda

Az új óvoda a nyárra elkészül, augusztusban próbaüzem zajlik majd az épületben, szeptemberben a gyermekek birtokba vehetik az óvodát a régi helyen, az Aradi vértanúk utcában. A beíratás azonban még a jelenlegi helyszínen, a Fecske u. 10. szám alatti épületben lesz április 23-án és 24-én 8 és 17 óra között.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában