Sajtótájékoztató

2024.04.25. 13:09

Új korszakot kezdenének

Kezdjünk új korszakot! címmel tartott sajtótájékoztatót az áruház előtt csütörtökön Ungár Péter, az LMP társelnöke, EP-listavezetője és Takács Lajos Veszprém vármegyei listavezető.

Tóth B. Zsuzsa

Takács Lajos és Ungár Péter a sajtótájékoztatón

Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Ungár Péter arról beszélt, hogy véleménye szerint a magyar politika elmúlt időszaka mindenki számára sok újdonságot, új helyzetet hozott. – Az emberek csak kapkodják a fejüket, hogy mi történik a magyar politikában, de vannak stabil pontok. Az egyik ilyen az, hogy meg kell védeni Magyarország természeti értékeit, termőföldjét, vízkészletét, és ezt Veszprém vármegyében is meg kell tenni. Mi minden feladatra készen állunk Veszprém vármegyei és európai uniós szinten egyaránt. Nem fogjuk engedni, hogy keleti vagy nyugati tőkések, befektetők számára ezeket a kormány elpocsékolja. Úgy látjuk, hogy az európai uniós választásokról hamis információkat ad tovább a többi párt. Például a Demokratikus Koalíció azt állítja, hogy előrehozott választásokat lehet kikövetelni, de ez hazugság. A Fidesz pedig azt mondja, hogy maga meg tudja állítani Brüsszelt. Nem tudja megtenni, egyetlen országból ez lehetetlen. Az európai uniós választás valódi tétje, hogy milyen zöld átállás lesz. Olyan, ahol a nyugati tőke oltárán feláldozzák a természeti értékeket, vagy olyan, ami nekünk, magyaroknak is jó – mondta a társelnök. 

Ungár Péter szerint új korszakot kell kezdeni
Fotó: Tóth B. Zsuzsa

Takács Lajos, az LMP Veszprém vármegyei listavezetője elmondta, nagyon fontos, hogy minden vármegyében legyen valós zöld képviselet, ezért is kezdték el az ajánlások gyűjtését. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában