Harmadik alkalommal

2024.04.02. 12:00

Vért adtak a Bakonyerdő Zrt. munkatársai

A véradás életet menthet. Jól tudják ezt a Bakonyerdő Zrt. munkatársai is, akik harmadik alkalommal gyűltek össze a társaság központi irodaházában egy szervezett véradásra.

Haraszti Gábor

A Magyar Vöröskereszt 1939 óta toborozza az önkéntes véradókat Magyarországon, 2000 óta az Országos Vérellátó Központtal közösen, hogy hozzájáruljon a biztonságos vérkészlet fenntartásához, amihez mintegy 270 ezer véradó segíti hozzá. A véradók adománya betegek ezreinek életét menti meg: életveszélyes helyzeteket segít átvészelni, a beteg emberek számára gyógyulást, jobb életminőséget jelent. Magyarországon naponta 1600-1800 véradó segítsége szükséges a biztonságos vérellátáshoz.

Közel száz betegen segítettek a Bakonyerdő Zrt. munkatársai
Fotó: Bakonyerdő Zrt.

A Magyar Vöröskereszt területi szervezete és a Bakonyerdő Zrt. munkatársának kezdeményezésére megszervezett kihelyezett véradás ismét sikeres volt. Több erdészeti egységtől érkeztek véradók, akik között erdészek, vadászok, irodai munkatársak és fizikai dolgozók egyaránt voltak. A szakemberek szerint egy véradó három betegen tud segíteni, vagyis a Bakonyerdő munkatársai mostani véradásukkal közel száz beteg ember gyógyulásához járultak hozzá.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában