Választás 2024

2024.05.29. 20:00

A Mester utcát tenné rendbe Veszprémben

Veszprémben, a Mester, a Kisállomás és az Orgona utca találkozásánál tartott sajtótájékoztatót Hartmann Ferenc, a Híd a Városért polgármesterjelöltje, önkormányzati képviselő és Csóri Péter önkormányzati képviselőjelölt a terület állapota kapcsán.

Juhász-Léhi István

Hartmann Ferenc elmondta, 2011-ben elkészült egy rendezési terv és egy megvalósíthatósági tanulmány, hogy miként lehetne itt a közlekedést, a közvilágítást és a közműveket fejleszteni, összehangolni. Úgy vélte, az önkormányzat vezetői csak magyarázkodnak, mert szerintük a kivitelező feladata az utcai közvilágítás megvalósítása. Mindezek mellett kaotikus a helyzet, hiszen napi 300 gépjármű parkol a környéken. 

Hozzátette, a lakók javaslata alapján az utakat a kivitelezőnek fel kellene újítani, mert az építkezési forgalom tette tönkre azt, ugyanakkor kötelezni kellene a kivitelezőt, hogy amíg nem kerülnek végleges átadásra az ingatlanok, addig folyamatosan gondozza az utakat és tartsa azt karban.

Hartmann Ferenc és Csóri Péter a tájékoztatón Fotó: Juhász-Léhi István/Napló 

Csóri Péter arra hívta fel a figyelmet, hogy a közvilágítás korszerűtlen, kis fényerejű lámpatestek vannak a környéken, melyek a megnőtt lombkoronák miatt sem elégségesek. Szerinte van olyan szakasz, ahol egyáltalán nincs közvilágítás, amit viszont meg kellene oldani. Elhangzott az is, hogy lakó- és pihenőövezetté kellene nyilvánítani a területet, sebességkorlátozást bevezetve és közlekedést segítő tükröket kihelyezve.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában