Bölcsődebővítés 175 millió forintból

2024.05.30. 07:00

A nemesvámosi bölcsőde 14 férőhellyel és tornaszobával bővült

Nemesvámos önkormányzatának fenntartásában álló bölcsőde bővítésére a Helyreállítási és ellenállóképességi eszközpályázaton 175 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert el. A beruházásnak köszönhetően a nemesvámosi Csillagvirág bölcsőde további 14 férőhellyel és tornaszobával bővült. A fejlesztést szerdán adták át ünnepélyes keretek között.

Juhász-Léhi István

Ovádi Péter országgyűlési képviselő az ünnepélyes átadáson elmondta, néhány évvel ezelőtt volt az az esemény, amikor bejelentették, hogy az óvoda rekordgyorsasággal megépült, és a régi óvoda helyén bölcsődét tudtak Nemesvámoson nyitni. Szerinte a községben nemcsak a jövő épül, hanem iránytű tud lenni a többi település számára is abban, hogy miként kell fejlődni, és olyan projekteket tető alá hozni, amire szükség van a településen és a térségben. – Ha egy bölcsődeátadón vagyunk, akkor elmondhatjuk azt, hogy a településnek nemcsak múltja, hanem jövője is van. Ez nagy lépés egy település számára. Nagy dolog az, amikor tudjuk: jó helyre adjuk a gyermekeinket – fogalmazott Ovádi Péter.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Sövényházi Balázs, a település polgármestere emlékeztetett, 2019 augusztusában nyílt meg a bölcsőde, majd 2021 végén a bölcsődei férőhelyek számát meg szerették volna növelni. Sok egyeztetés folyt, végül megszülettek a tervek. A kivitelezés idén január elején indult meg, az átadás pedig áprilisban volt. – Nem csak a helyi lakosok, hanem Nemesvámoson működő cégek kértek helyet gyermekük óvodában vagy bölcsődében való elhelyezésre. Sokan költöztek a településre, de csak alacsony létszámban vagy egyáltalán nem tudtunk helyet biztosítani az intézményben – tudtuk meg a polgármestertől.

Kiderült, minden csoportszobában padlófűtés van, ami növeli a komfortérzetet. Emellett a környezettudatos és fenntarthatósági szempontokat is figyelembe vették, ezért a már meglévő napelemes rendszert kibővítették, és hőszivattyús rendszer működik ma már az intézményben. Elhangzott az is, a környezetvédelem jegyében az esővizet egy 10 köbméteres tartályban gyűjtik. 

A remények szerint ősszel már közel 50 gyermek járhat a modern bölcsődébe.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában