Rendőrségi beszámoló

2024.05.14. 19:00

Áldozó Tamás: Jó a közbiztonság Pápán

A város önkormányzata a legutóbbi képviselő-testületi-ülésen tárgyalta a Pápai Rendőrkapitányság 2023. évi beszámolóját. Rausz István rendőr ezredes, pápai rendőrkapitány tájékoztatóját 15 képviselőből 15 fogadta el.

Haraszti Gábor

Pápa városában – az elmúlt öt év adatait figyelembe véve – a kiemelten kezelt bűncselekmények száma nem érte el a 300-at, a 2023-as évben az egy évvel korábbi adatokkal összehasonlítva 11,2 százalékkal, 253-ra csökkent az elkövetések száma. A jogsértések száma stagnált, viszont a felderítési mutatók emelkedtek. A cél az, hogy a közterületi bűncselekmények számát csökkentsék, és a rendőrség meg tudjon felelni a lakosság elvárásainak.

Pápa biztonságos város – emelte ki Áldozó Tamás
Fotó: Facebook

– A rendőrség munkája során nem merültek fel olyan adatok, nem váltak ismertté olyan szabálysértések vagy bűncselekmények, amik azt mutatnák, hogy Pápán a közbiztonsággal nagyobb probléma lenne, mint más településeken. Pápa egy biztonságos város. Egy a város, közös a jövőnk – mondta Áldozó Tamás polgármester a közösségi médiában közzétett videójában

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában