Levéltári titkok

2024.05.25. 14:00

Az elveszett pecsét nyomában kutattak

Az Aszófői Értéktár Bizottság tagsága szakmai tanulmányi nap keretében látogatott el a Magyar Nemzeti Levéltár Veszprém Vármegyei Levéltárába, ahol egy csapatjáték keretében az Elveszett pecsét nyomában elnevezésű szabadulószoba titkait fejtették meg.

Jákói Bernadett

Illés Kornélia levéltáros szakmai felügyeletével búvárkodott a kíváncsi csapat a levéltári titkok után, mire egyórás szellemi küzdelem árán sikerült a kutatóknak az elveszett pecsétet megtalálni. Ezután a játék résztvevőinek Nagy Balázs Vince főlevéltáros rendhagyó levéltári órát tartott az intézmény oktatótermében, bemutatva az épület történeti múltját.

Az Aszófői Értéktár Bizottság tagjai szakmai nap keretében vettek részt a levéltár szabadulószoba-programján és az azt követő intézménylátogatáson Nagy Balázs Vince főlevéltáros kalauzolásával
Az Aszófői Értéktár Bizottság tagjai szakmai nap keretében vettek részt a levéltár szabadulószoba-programján és az azt követő intézménylátogatáson Nagy Balázs Vince főlevéltáros kalauzolásával
Fotó: Jákói Bernadett/Napló

Ezt követően a levéltár belső munkafolyamatairól és a kutatási lehetőségekről adott információt az érdeklődő csapatnak. Megtekinthették a kutatótermet, megismerkedhettek a levéltári kutatás feltételeivel, illetve a családfakutatás rejtelmeibe is bepillantást nyertek. A négytagú bizottsági tagság érdeklődve hallgatta Pákozdi Éva Szilvia levéltári főkönyvtáros, kutatószolgálati referens tájékoztatását a levéltár szakkönyvtáráról, majd megtekintették a raktárát, ahol a több évtized érdekes helyi és megyei eseményeit megörökítő, gondosan bekötött Veszprém megyei Napló több tucat évjáratát is felfedezték a vendégek. A látogatás szakmai konzultációval ért véget.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában