Európai parlamenti választás

2024.05.29. 14:00

Békepárti országjáró fórum Pápán (galéria)

Simicskó István országgyűlési képviselő, korábbi honvédelmi miniszter és Ferenc Viktória, a Fidesz–KDNP EP-képviselőjelöltje volt Áldozó Tamás polgármester vendége Pápán. A beszélgetés témája az európai parlamenti választás tétje volt.

Haraszti Gábor

A Jókai Mór Művelődési Központban a szép számban megjelenteket Kovács Zoltán országgyűlési képviselő köszöntötte, majd Áldozó Tamás polgármester beszélgetett a meghívott vendégekkel. A téma a háború és a béke kérdése volt.

Nem szabad kockára tenni a megszerzett biztonságot – hangsúlyozták a fórum vendégei
Nem szabad kockára tenni a megszerzett biztonságot – hangsúlyozták a fórum vendégei
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A Kereszténydemokrata Néppárt frakcióvezetője hangsúlyozta, Pápa fejlődése nem állhat meg, éppen ezért kéri a pápaiakat, hogy támogassák a magyar emberek érdekeiért dolgozó, békepárti Fidesz–KDNP-jelölteket.

– Az Európai Unió egyfajta önfeladó politikát folytat, tehát az európai keresztény civilizációt a migrációval, a kötelező migránskvótával olyan lehetetlen helyzetbe hozza, amivel ilyen mértékben még soha nem találkoztunk. Más vallási kultúra, civilizáció tömegei érkeznek a városokba, és látjuk ennek a kockázatát, veszélyeit, hiszen növekszik a terrorcselekmények száma, sok-sok konfliktusnak nézünk elébe, épp ezért véget kell vetni az elhibázott migrációs politikának.

Nem szabad kockára tenni a megszerzett biztonságot – hangsúlyozták a fórum vendégei
Nem szabad kockára tenni a megszerzett biztonságot – hangsúlyozták a fórum vendégei
Fotó: Haraszti Gábor/Napló

A frakcióvezető szerint a migráció mellett a másik fontos kérdés a keleti szlávok közötti testvérháború, ami miatt százezrek halnak meg, milliók hagyják el otthonaikat, csak a pusztulás tapasztalható.

– Brüsszelben háborús forgatókönyveket látunk, hol vagyunk már attól, amikor az Európai Unió 2012-ben megkapta a Nobel-békedíjat? – tette fel a kérdést a képviselő. – Vezető politikusok arról beszélnek, hogy háborúra kell készülni, katonákat, fegyvereket kell küldeni Ukrajnának, nem pedig a tűzszünetről, a békéről beszélnek. Épp ezért fontos, hogy megfelelően felkészült emberek üljenek az Európai Parlamentben, olyanok, akik a béke pártján állnak, fontos, hogy ez a hang minél erőteljesebben hallatszódjon és egyfajta tükröt tartsunk a brüsszeli bürokratáknak, hogy vissza kell térni az alapokhoz, és az EU-nak a békét kell szorgalmaznia. A háborús retorikát és készülődést abba kell hagyni, és ezt a Fidesz–KDNP jelöltjei – köztük a kárpátaljai születésű Ferenc Viktória – tudják képviselni – fogalmazott Simicskó István.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában