VENŐKE irodalmi találkozó az Agórában

2024.05.21. 17:15

Békével, szépséggel az életért

A Gizella-napok programsorozatához kapcsolódva szervezett a Veszprémi Nők Kerekasztala Egyesület (VENŐKE) nagy sikerű kiállítást a szervezet alkotóinak munkájából, pár nappal ezelőtt pedig, ugyancsak az Agóra Veszprém Kulturális Központban, irodalmi találkozóra várták az érdeklődőket, akik között két férfiú is volt.

Őrsi Ágnes

A Békével, szépséggel az életért című találkozó Váci Mihály „Ezt! Itt! Most!” című versével kezdődött, tolmácsolta Sz. Csordás Éva, a TIT Váci Mihály Irodalmi Színpad vezetője. Őt követően lépett a mikrofonhoz Török Lajosné, Katica, a VENŐKE elnöke, hogy köszöntse a programra érkezett Porga Gyula polgármestert, Neveda Amáliát, az Agóra igazgatóját, Huszárné Júliát, a szervezet alapító elnökét, a műsorban verssel, prózával közreműködő hölgyeket és minden vendéget. Mint hallottuk, az irodalmi találkozó összehívásának célja az volt, hogy ízelítőt kaphassunk arról, hogy világunkban milyen eszközökkel küzdhetnek a hölgyek az életért.

Porga Gyula polgármester a VENŐKE létét, jelenlétét köszönte meg először, hiszen a civil szervezet évtizedek óta gyarapítja Veszprém közéletét rendezvényeivel. Bemutatják, milyen is a veszprémi nő, mit gondolnak a világról, hogy saját történetük miként gazdagította ezt a fantasztikus várost. Városunk jövőjéhez tesznek hozzá azok a versek, képzőművészeti alkotások, amelyek úgy születtek, hogy bátor hölgyek nyitották ki saját világukat mások felé.

Kellemes délutánt tölthettünk az Agórában virágokkal, Nagy Csaba tanár úr és tanítványai zenéjével, a kiállításon szereplő művekkel, mint háttérképekkel. Ebben a környezetben hallgattuk a felhívásra beérkezett prózákat, verseket. Az összeállításban Tungli M. Klára, Gyenes Imréné, Milló Ildikó, Szűcs Gáspár Borbála, Bende Judit, Kecső Lajosné és Kanyár Erika művei szerepeltek. A sorban elsőnek hangzott el Huszárné Marton Júlia Csomagolt dédelgetés című verse, majd ugyancsak ő, Júlia zárta a bemutatót saját előadásában a Dédelgető vers az ölelésnek című költeménnyel. 

A támogatók ajándékokkal köszönték meg az alkotók munkáját, majd kellemes beszélgetés vette kezdetét.  ŐÁ

Fotó: Pesthy Márton (2024.05.08. - google drive-on, amihez nincs hozzáférés)             

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában