Recept

2024.05.15. 09:41

Édes-éhes vagy? Egyszerű, gyors, tartalmas, finom, ezt próbáld ki!

Kinek van ideje sütögetni a napi rohangászásban? Energiára viszont éppen a rohangászás miatt van szükségünk. Ha édes-éhes vagy, pillanatok alatt összeütsz egy szénhidrátban gazdag, tápláló, ráadásul egészséges csemegét. Meg fogod szeretni!

Benkő Péter

A hozzávalók nagy része általában minden háztartásban kéznél van. Kedvenc lekvárunk, befőttünk, esetleg friss gyümölcs (a narancsfélék kivételével), ezen kívül kakaópor és mazsola szükségesek az elkészítéséhez, és kókuszreszelék a tetejére. Darált keksz az egésznek az alapja, ami készen is kapható. Tíz perc alatt minden édes-éhes, de a konyhában kezdő is összeüti leendő kedvenc leendő csemegéjét.

Minden édes-éhes álma lesz, ha kipróbálja ezt a csemegét
Minden édes-éhes álma lesz, ha kipróbálja ezt a csemegét
Fotó: Benkő Péter/Napló

Ha minden készen áll, a gyümölcsbefőtt levéből öntsünk a keverőedény aljára, majd jöhet a darált keksz egyharmada, rá a kakaó. Szórjuk meg mazsolával tetszés szerint.

Tegyünk rá egy újabb adag gyümölcsréteget (a nagyobb befőtteket darabolva), kevés fahéjat, és a második harmad kekszet. Ha megvan, keverjük össze (akár kézzel is), és kiderül, milyen sűrű az állaga. A végén egy cipóformát javasolt kihozni belőle, melyből naponta többször vághatunk szeleteket. Ezért figyeljük az állagot, ne legyen se túl lágy, se túl száraz, hogy ne töredezzen. És befejezésként jöhet a maradék befőtt vagy friss gyümölcsdarabok levükkel, végül a keksz utolsó harmad része. Keverjük, gyúrjuk át alaposan, majd egy hosszúkás tálcára hintsünk kevés kókuszreszeléket, s formázzuk meg a cipót. Igazítsuk el ízlésesen, a tetejét hintsük meg szintén kókuszreszelékkel, s kész!

Akinek a dekorációhoz kedve van, banánkarikákkal díszítheti. Jó étvágyat kívánunk!

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában