Vox Angelis

2024.05.21. 18:00

Egyházi kórusművek pünkösdkor

Élményszámba menő pünkösdi hangversenyt adott a Vox Angelis énekegyüttes a badacsonytomaji Szent Imre-templomban a hétvégén.

Szijártó János

Az elhangzott egyházi kórusművek nagypéntektől pünkösdig kalauzolták el a hallgatóságot az egyházi zene világában. Sellyei Gábor karnagy vezénylete és szóbeli kiegészítése mellett a közönség hallhatta T. L. da Victoria Popule meus, Reinhold Kühnel Crux fidelis, Szergej Rahmanyinov Bogoroditse Devo című művét, de egy Zsigmond-kori dallam, a Surrexit Christus is felcsendült. Esterházy Pál Harmonia Caelestiséből a Surrexit Christus hodie és Ola Gjeilo szerzeménye, a Lux Beata Trinitas is elhangzott a gregorián dallamok mellett.

Gregorián dallamok, egyházi kórusművek hangzottak el a Vox Angelis énekegyüttestől a badacsonytomaji Szent Imre templomban
Gregorián dallamok, egyházi kórusművek hangzottak el a Vox Angelis énekegyüttestől a badacsonytomaji Szent Imre-templomban Fotó: Szijártó János/Napló

A Sellyei Gábor vezette együttest Egyedné Somogyi Hajnalka kísérte zongorán, oboán Bodnár Sándor működött közre a résztvevők nagy örömére, amint az a hangverseny végén felharsanó tapsból is kiderült. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában