A jó barátok soha nem vesznek el

2024.05.19. 18:00

Emlékfát kapott Andris

Példaértékű kezdeményezésként barátok, ismerősök, gyerekkori játszótársak, a Dallamvilág Musicalcsoport egykori tagjai emlékeztek a tavasszal, hosszú betegség következtében, fiatalon távozó, a falu közösségi életében népszerű, életének 25 évét kerekesszékben töltő közismert fiatalemberről, Schenk András Tamásról, akit Aszófőn csak Andrisként ismert a faluközösség.

Jákói Bernadett

A kicsi település legújabb, ligetes-fás, közösségi térré alakított zöldövezetében gyűltek össze az emlékezők, többségében az életében fontos szerepet játszó ismerősök, sporttársai, kezükben virággal, verssel.  Így emlékeztek Andris rövid életének legszebb, közösen töltött epizódjaira, a mindig humorral, életkedvvel átszőtt, boldog, vidám percekre, amelyekkel megörvendeztette társait és tágabb környezetét. 

Iskolatársak, barátok, osztálytársak érkeztek Andris emlékfájához, és emlékeztek a rövid életének legszebb, legtartalmasabb, közösen eltöltött pillanataira
Fotó: Jákói Bernadett

Szabó Petra, az egykori kortárs az aszófői gyerekek, fiatalok és dallamvilágosok nevében szólította meg Andrist:  – A jó barátok soha nem vesznek el, csak távol vannak… A te emléked örökké itt lesz közöttünk, és minden pillanatban veled fogunk beszélgetni, nevetni, úgy, mint régen – mondta emlékezésében a volt csoporttárs.  

Markó Beáta képviselő pedig a Szociális és Kulturális Alapítvány nevében idézte meg Andris vidám pillanatát egy verssel és néhány kedves gondolattal. Elhelyezték Andris emlékfájánál az Egri Ernő által készített emléktáblát, majd a település kulturális és zenés színpadának programjain eltöltött vidám pillanatokat bemutató fotókból, visszaemlékezésekből, búcsúzó gondolatokból álló, a család és a Dallamvilág és baráti közössége által készített emlékkönyvet kapta meg, felidézve benne a 21 közösen eltöltött év emlékeit. 

Fotó: Jákói Bernadett

Az emlékezés idejéig a facsemete alá helyezték azt az Andrisról készült grafikát, amelyet Fejérvári Zsolt balatonfüredi portréfestő készített a család számára örök emlékül.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában