Éltető Balaton-felvidékért Egyesület

2024.05.28. 16:00

Erősödő, gyarapodó, fejlődő közösség

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület, a régió egyik legnagyobb társadalmi szervezeteként immár tizenhat éve dolgozik a vidék fejlesztéséért.

Szijártó János

A közösség eredményes tevékenységét több más mellett az is fémjelzi, hogy egyre többen szeretnének csatlakozni hozzá, mint az a legutóbbi közgyűlésen is kiderült.

Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület legfontosabb célkitűzése a helyi értékek feltérképezése, megőrzése, beleértve a Balaton-felvidék szellemi örökségének ápolását, amelyben Megyer eredményei példaértékűek. A képen egy megyeri utcarészlet
Az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület legfontosabb célkitűzése a helyi értékek feltérképezése, megőrzése, beleértve a Balaton-felvidék szellemi örökségének ápolását, amelyben Megyer eredményei példaértékűek. A képen egy megyeri utcarészlet Fotó: Szijártó János / Napló

Rédei Zsolt elnök tájékoztatása szerint a tagság létszáma 315, ebből 220 rendes tag, 95 pedig pártoló tag. Az elmúlt időszakban tizenegy felvételi kérelem érkezett az  Éltető Balaton-felvidékért Egyesülethez. A közgyűlés döntése alapján az idei évtől így felvételt nyert öt települési önkormányzat, Dabronc, Balatoncsicsó, Zalaszegvár, Veszprémgalsa és Hosztót, valamint a Balaton-felvidéki Mandulatermesztők Egyesülete, három magánszemély és két cég. Ami a magánszemélyeket illeti, Fekete Péter fő tevékenysége a vidékfejlesztéshez, a hagyományőrzéshez, rendezvények szervezéséhez kapcsolódik, Vida Magdolna őstermelő, a Tagyon-hegyi nyitott pincék egyik értelmi szerzője és szervezője, Bock Katalin Eszter pedig kozmetikai, pedikűr és manikűr szolgáltatásokkal és ingatlanok bérbeadásával foglalkozik. A két felvételt nyert kft. a tűzvédelem, munkavédelem és a környezetvédelem területén tevékenykedik, a Balaton-felvidéki Mandulatermesztők Egyesülete pedig a magyar mandula népszerűsítését tűzte zászlajára, illetve a Balaton-felvidéken gazdálkodó mandulatermesztők tapasztalatcseréjét, képzését, érdekképviseletét segítik. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában