Veszprémi parkolás

2024.05.15. 07:00

Évente ezerrel növekszik az autók száma Veszprémben

Évről évre emelkedik az autók száma Veszprémben, jelenleg hány gépjárművet tartanak nyilván a városban? Több parkolófejlesztés is elkészült az elmúlt években, ezeknek köszönhetően mennyivel bővült a belvárosban a parkolóhelyek száma? Milyen további tervei vannak az önkormányzatnak arra, hogy a lakótelepeken is enyhítsen a parkolási nehézségeken? A Napló ás a veol.hu kérdéseire Porga Gyula, Veszprém polgármestere (Fidesz–KDNP) adott választ.

Juhász-Léhi István

– Több mint hétszáz új parkolóhelyet építettünk a legnagyobb igénybevételnek kitett városrészekben. Ez minden korábbi számot felülír, de csak tapasz a problémákra, nem megoldás – mutatott rá a polgármester. – Városunkban évente ezerrel növekszik az autók száma, ami jól tükrözi az életszínvonal emelkedését, ugyanakkor növeli a parkolási gondokat. Igyekszünk úrrá lenni a nehézségeken, ezért vizsgáljuk, hogy racionális költséggel hol tudunk további új parkolókat létrehozni. 

Hangsúlyozta, a parkolási gondok kezelése nemcsak infrastrukturális beruházásokkal enyhíthető, hanem a gyalogos és kerékpáros közlekedés infrastruktúrájának erősítésével és a közösségi közlekedési szolgáltatás minőségének emelésével.

Az elmúlt években korszerűvé és elérhetővé tették a közösségi közlekedés infrastruktúráját Fotó: vbike.hu

Ugyanakkor vannak olyan területek, ahol szabályozással tudják enyhíteni a gondokat, ezért csökkentették a diákjegy árát 350 forintra, ezért ad a város számos kedvezményt a közösségi közlekedésben is a Veszprém-kártyával rendelkezőknek. 

– Korszerűvé és elérhetővé tettük a közösségi közlekedés infrastruktúráját, ezek szintén a közlekedési anomáliákra adnak választ. A parkolást segítő rendszerünkkel az autósoknak nyújtunk segítséget, hogy gyorsan megtalálják a szabad helyeket – tette hozzá Porga Gyula. – A városon belüli mozgáshoz mindenkinek javasoljuk a V-buszok és az elektromos V-bike-ok használatát.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában