Hogyan tudnék élni nélküled…?

2024.05.19. 10:00

Filmforgatás a balatoni állomáson – Mi köze a szerelemnek a vonatokhoz? (galéria)

Hogyan tudnék élni nélküled…? – így szól Demjén Rózsi egyik méltán népszerű száma. Ám ezúttal egy év végére beharangozott musical címéről van szó, a filmforgatás május 15-én és 16-án zajlott Révfülöpön. A Demjénnel közös pont pedig annyi, hogy több száma is szerepel a filmben.

Benkő Péter

A Hogyan tudnék élni nélküled? című musical két fiatal mindent elsöprő szerelmének története. Örökzöld slágereket, látványos táncjeleneteket, érzelmes és szórakoztató moziélményt ígér az alkotócsapat. A két idősíkon játszódó film történetében a zenei karrierjében és magánéletében is megrekedt harmincas főhősnő egy ismeretlen férfi által írt levélköteget talál elhunyt nagyapja házában. A levelekből egy magával ragadó szerelmi történet rajzolódik ki 1989-ből, amikor a főhős édesanyja barátnőivel a Balatonnál nyaral, és közös életét tervezi az apja által számára kijelölt, és természetesen „minden szempontból tökéletes" vőlegényével. A lányok megismerkednek egy rockzenekar tagjaival... és mindent elsöpör a szerelem. A filmforgatás, na meg az alkotás főszerepében Törőcsik Franciska és Ember Márk.

Filmforgatás a korabeli hangulatot megidéző járművekkel
Filmforgatás a korabeli hangulatot megidéző járművekkel Fotó: Harmati Marcell

S hogy mi köze ennek a vasúthoz? A forgatókönyv szerint a szereplők a buszról vonatra szállnak – persze a Zenevonat című szám kíséretében – a Balatonon játszódó résznél, Balatonföldváron. Így a révfülöpi vasútállomás, ahol a forgatás zajlott, átmenetileg Földvár állomásává alakult. Ami azért is érdekes, mert Balatonföldvárnak sosem volt vasútállomása, valamint a musicalben levő idősíkok mindegyikén már villamosítva volt az említett településen átmenő vasútvonal. De ne kukacoskodjunk!

Elhozták a 260-as Ikarust is
Elhozták a 260-as Ikarust is
Fotó: Harmati Marcell

A buszt nem más, mint Béke Antal biztosította Polgárról, mégpedig egy sárga 260-as helyközi kivitelű Ikarust. A vasúti szerelvényt a MÁV-Start Zrt. adta, a mozdony a 2197-es „Csörgő” volt, ami Ferencvárosból érkezett a 19792-es Kék Hullám vonattal. Akik lelkesen útnak indultak, hogy ismét klasszik „Csörgős” vonatot fotózzanak a 29-esen, azoknak csalódniuk kellett, ugyanis a kultgép a szerelvény végén érkezett. A kocsi egy frissen felújított By típusú személykocsi volt, egyenesen Dombóvárról.

Átalakult a révfülöpi állomás, nem is kicsit
Átalakult a révfülöpi állomás, nem is kicsit Fotó: Harmati Marcell

A forgatásra végül két napot szántak „Balatonföldvár állomásán”.

Fantasztikus volt hangulat a Balatonnál, a stáb, a táncosok, a biztonsági személyzet barátságosak, segítőkészek voltak, várjuk, hogy a moziban, a tévében láthassuk a már kész alkotást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában