Olvasónktól

2024.05.28. 08:00

Gyermeknap játszótéravatással Németbányán

Május utolsó vasárnapján gyermeknapra gyülekeztek a település apróságai. Örömmel jöttek a szomszédos településekről is, de az elszármazott nagyik is elhozták unokáikat erre az ünnepre, hiszen a megújult játszótér avatására hívta a családokat a falu önkormányzata.

Veol.hu

Kovács Zoltán segítségével a gyermekek vágták át a nemzeti színű szalagot Fotó: Kiss Albertné

A szép számban megjelenteket Marcsik Zoltánné Király Ágnes köszöntötte, majd elmondta, hogy a régi játszótér felújítása két ütemben valósult meg: 2023-ban lakossági és önkormányzati összefogással 2,5 millió forint értékben, ez évben pedig a Magyar falu program pályázati kiírás segítségével 1,5 millió forint ráfordítással.

A ragyogó napsütésben megkezdődtek a játékos programok és ügyességi versenyek, melyeket Schmidt Attiláné közművelődési munkatárs állított össze: volt fánkevő verseny, zsákban futás kötélhúzás, páros sítalpon járás, az árnyékban kézműves-foglalkozás, gyöngyfűzés, csillámtetoválás. 

Fotó: Kiss Albertné

A gyermeknapra megérkezett Kovács Zoltán országgyűlési képviselő is, aki köszöntője után a gyermekeket kérte meg a játszótér felavatására, illetve az ünnepélyes szalagátvágásra. Ezután boldogan vették birtokba az apróságok az új játszótér hintáit, csúszdáját és a homokozót. Az önkormányzat hot-doggal, limonádéval és apró ajándékokkal, a nagyik sütikkel kedveskedtek a gyermekeknek. 

Fotó: Kiss Albertné

Kiss Albertné

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában