Varázslat

2024.05.15. 12:00

Harry Potter ismét elvarázsolta a pápaiakat

Az első alkalom és a nyáron rendezett tábor nagy sikere után nem volt kérdés, hogy a Jókai Mór Városi Könyvtár munkatársai idén is megrendezik a Harry Potter családi napot. A délelőtt folyamán több mint százan merültek el J. K. Rowling varázslatos világában.

Haraszti Gábor

Polovitzerné Antal Mónika, Veszprémi Edvin és Varga Rebeka a Harry Potter-napon Fotó: Haraszti Gábor

A Roxfort Boszorkány- és Varázslóképző Iskolában bárki elkészíthette saját varázspálcáját, a gyerekeket Hagrid segítségével a Teszlek Süveg beosztotta a házakba, volt Rendes Bűbájos Fokozat vizsga, kviddics- és bájitaltanvizsga is. A résztvevők jól megérdemelt jutalmukat magától Harry Pottertől kapták meg, akit a Türr István Gimnázium és Kollégium diákja, Veszprémi Edvin alakított.

Fotó: Haraszti Gábor

– A könyvtár minden munkatársa kivette a részét a készülődésből, igazi csapatmunkának köszönhető, hogy ismét egy sikeres rendezvényt tudtunk lebonyolítani – mondta Polovitzerné Antal Mónika, az intézmény szakmai vezetője. – A gyerekek, miután felvételt nyertek a Roxfortba, a Rendes Bűbájos Fokozat vizsga letételéhez öt feladatot lehetett teljesíteni: volt kviddicsmeccs, bájitaltanóra, jelszókeresés, jártak a Tiltott Rengetegben és el lehetett készíteni a Szörnyek szörnyű könyvét. Egy-egy helyszínen a helyes megfejtésért cserébe egy betűt kaptak a fiatalok, ami a kaland végén a Mugli szót adta ki. Sőt, volt egy hatodik, nyomozós feladat is, hiszen utána lehetett járni, hogy ki a halálfaló. Nagy örömünkre az ismerős arcok mellett sok új látogatóval is találkoztunk, akiktől csupa pozitív visszajelzést kaptunk – mesélte a szakmai vezető. 

Fotó: Haraszti Gábor

A családi délelőtt végén minden résztvevő ajándékkal és sok-sok élménnyel, a viszontlátás reményében hagyta el a könyvtárat. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában