Jubileum

2024.05.26. 11:00

Hatvanéves a Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde

Jubileumát ünnepelte a Hétszínvirág Óvoda és Bölcsőde a napokban. Az eseményen köszönetet mondtak azoknak, akik a most hatvanéves intézmény mellett álltak, támogatták azt.

Benkő Péter

– Az óvodában köttetnek életre szóló barátságok, bárhová sodor az élet, ezek megmaradnak – hangsúlyozta ünnepi beszédében Pergő Margit polgármester. Említést tett arról a szerencsés körülményről is, hogy ez az intézmény erdő mellé épült, így a gyerekeket természetes környezet veszi körül. Kiemelte, az egykori Peremartongyártelep lakótelepi óvodájából immár városi intézmény lett, sőt keblükre ölelték a vilonyai óvodát is. Mégis sikerült megtartani a kis közösség előnyeit, a családias légkört. Utalt rá, a születésnaposnak illik ajándékkal kedveskedni, ez most egy ígéret, az önkormányzat ugyanis adós a korszerűtlen épületszárny felújításával, amire forráshiány miatt nem került sor, a renoválást szakaszosan, de megoldják, mert szükség van rá. Majd a hatvanéves évforduló alkalmából emléklapot adott át az intézmény egykori és jelenlegi alkalmazottainak.

Pergő Margit a hatvanéves évfordulón emléklapot adott át az intézmény egykori és jelenlegi alkalmazottainak
Pergő Margit a hatvanéves évfordulón emléklapot adott át az intézmény egykori és jelenlegi alkalmazottainak
Fotó: Bálint-Ábrahám Edit

– Az intézmény emlékeit könnyű összerakni, a dolgozók közül sokan itt is gyerekeskedtek, majd ide jártak gyermekeik, mások itt dolgoznak, vagy dolgoztak – emelte ki Mozgay Dóra főigazgató, aki hozzátette, az óvoda gyökerei, múltja és jelene közötti kapcsolat erős. Majd röviden felvázolta a hatvan év történetét.

Az óvodások műsorral készültek az ünnepre
Az óvodások műsorral készültek az ünnepre
Fotó: Bálint-Ábrahám Edit

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában