Igényes, biztonságos és szép környezet

2024.05.24. 17:30

Illeszkedik Balatonfüred eleganciájához: felújították az Óvárosi óvoda udvarát (képgaléria, videó)

A fenntartó balatonfüredi önkormányzat 61 millió forint támogatásából megújult a Kossuth utcán lévő Óvárosi óvoda udvara, ahol egy teraszt is lefedtek. A beruházást ünnepélyes között adták át május 24-én, pénteken. Az óvodába, mely 65 éve költözött jelenlegi helyére, 80 gyermek jár és kilencen dolgoznak ott.

Kovács Erika

Kontrát Károly országgyűlési képviselő köszöntőjében a felújítás kapcsán a jövő nemzedékére helyezte a hangsúlyt. Mint mondta, a gyerekek ezentúl igényes, biztonságos és szép környezetben tölthetik el a napjaikat. 

Bóka István polgármester, Kovács Alíz intézményvezető és Kontrát Károly országgyűlési képviselő a nemzeti színű szalag átvágásával adta át a felújított, megszépült óvodaudvart
Fotó: Kovács Erika/Napló

– Jó infrastrukturális állapotban vannak a balatonfüredi óvodák, fogalmazott Bóka István. A polgármester elmondta, nagyon sok felújítás történt az említett intézményeknél az elmúlt időszakban, példaként említette meg a Mesevilág tagóvoda és a református óvoda teljes megújulását, rövidesen megkezdődik a Kiserdei óvoda korszerűsítése, és tervezik a Tündérkert óvoda rendbetételét is. Bóka István kiemelte az óvodák biztonságos működését, szeretetteljes légkörét. 

Az Óvárosi óvoda múltját Kovács Alíz intézményvezető és helyettese, Király Lászlóné idézte fel. Kovács Alíz elmondta egyebek mellett, hogy a terasz lefedésével és a bővítéssel együtt 1700 négyzetméteren lehetnek a szabadban az apróságok. Az udvaron különféle játékokat helyeztek el, és a területet a legkorszerűbb anyagokkal fedték le. 

Az ünnepi gondolatok után a szónokok a nemzeti színű szalag átvágásával adták át a megújult óvodaudvart, majd a gyermekek színvonalas, vidám és kedves műsort adtak a megjelentenek, és boldogan vették birtokba a megújult és kibővített területet.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában