Borászok, szőlészek

2024.05.24. 15:00

Kinyitották a pincéket: Örömünnep volt a Nivegy-völgyben

Kinyitották a pincéket a Nivegy-völgyben, és megmutatták értékeiket, gyönyörű ültetvényeiket, napi munkájukat a borászok, szőlészek nemrég. Az esemény iránt nagyon sokan érdeklődtek az egész országból, tömegek keresték fel a mesés környéket gyalogosan vagy kerékpárral.

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

Az eseményhez külön buszjáratot is szerveztek a helyiek Szentjakabfán, Balatoncsicsón, Tagyonban, Óbudaváron és Szentantalfán. Utóbbi településen Dobosi Győző a nevét viselő birtokon édesapjával, idősebb Dobosi Győzővel várta az embereket, akiknek helyi alapanyagokból, így húsokból, különféle zöldségekből készült ételeket és a környék zászlósborát, olaszrizlinget kínáltak. Ebben a faluban a helyi piacon nagy ünnepség keretében hirdették ki a Nivegy-völgyi borverseny eredményét, és külön beszéltek az itteni hegyborról, mely a környék jellegzetességeit, terroirját mutatja meg. 

Fotó: Kovács Erika

Erről Kiss Csaba, a település polgármestere, borász beszélt, amikor felkerestük pincéjénél, ahol sokan falatoztak a helyi őstermelők alapanyagaiból készült ételekből és hozzá kortyoltak a finom nedűkből. A polgármester-borász azt mondta, a környék borai kitűnőek, ami idegenforgalmi szempontból is jelentős, de mindemellett nagyon fontos a kulturált borfogyasztás. Eszerint érdemes élvezni egy pohár bor illatát, kortyonként kitűnő ízét, miközben az ember gyönyörködik a természetben, a páratlan látványban, amely elé tárul.

Fotó: Kovács Erika

A cseh családi pincészetnél Keller Ferenc és Kellerné Cseh Nikoletta barátaival és az egész országból érkező népes látogató táborral együtt üdvözölték az együttműködést, a kitűnő közösségeket, a kiváló munkát és minőséget, amelyet a nyitott pincék képviselnek a Nivegy-völgyében. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában