A miniszter is gratulált

2024.05.25. 15:00

Korzenszky Richárd gyémántmiséje (galéria, videó)

Hatvan esztendeje avatták pappá Korzenszky Richárd bencés szerzetest, emeritus perjelt, aki ebből az alkalomból gyémántmisét tartott Tihanyban, a bencés apátság templomában péntek este.

Kovács Erika

Semjén Zsolt nemzetpolitikáért, nemzetiségpolitikáért, egyházpolitikáért és egyházdiplomáciáért felelős miniszter, miniszterelnök-helyettes gratulációját és üdvözlő gondolatait Fedor Tibor, a Miniszterelnökség főosztályvezetője tolmácsolta Korzenszky Richárd gyémántmiséje alkalmából.

Bóka István balatonfüredi polgármester és Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke a balatonfüredi Kerektemplomot ábrázoló festményt ajándékozta az ünnepeltnek
Bóka István balatonfüredi polgármester és Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke a balatonfüredi Kerektemplomot ábrázoló festményt ajándékozta az ünnepeltnek
Fotó: Kovács Erika/Napló

Az emeritus perjelt Mihályi Jeromos perjel köszöntötte, a jeles alkalmon megjelent számos hazai egyházi méltóság, mások mellett Udvardy György veszprémi érsek, Steinbach József református püspök, a zsinat lelkészi elnöke és Várszegi Asztrik püspök, nyugalmazott pannonhalmi főapát, Kontrát Károly országgyűlési képviselő, Bóka István, Balatonfüred polgármestere és Böröcz István, a Balatonfüredi Turisztikai Egyesület elnöke, Komáromi Móric, a füredi Szent Benedek Iskola igazgatója, Fabacsovics Zoltán vármegyei főépítész és Fabacsovicsné Kovács Krisztina, a Balatoni Szövetség titkára. A gyémántmisén Schindler Mátyás bajai plébános idézte fel az ünnepelt rendkívül gazdag életútját. A lélekemelő esemény után szeretetvendégségre hívták a megjelenteket az apátság déli udvarán, ahonnan páratlan panoráma nyílik a Balatonra. Itt többen külön köszöntötték Korzenszky Richárd emeritus perjelt. A füredi polgármester és a turisztikai elnök a balatonfüredi Kerektemplomot ábrázoló festményt ajándékozta az ünnepeltnek.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában