Elindult a VehírEst

2024.05.26. 11:00

Kötter Tamás volt a hagyományteremtő találkozás első vendége

Kötter Tamás ügyvéd, József Attila-díjas író volt a VehírEst első vendége a Barátfüle étteremben.

Juhász-Léhi István

Porga Gyula, Veszprém polgármestere a köszöntőjét gratulációval kezdte, mint mondta, nagyon sok találkozást ért meg az elmúlt években, vannak olyan összejövetelek, amelyek sikeresek, és vannak olyanok, amelyek elmúlnak. Ám fontos, hogy a közösség melegét érezzük. Azt, hogy jó néha összejönni, együtt lenni, érdekes emberekkel találkozni, őket meghallgatni. Hozzátette, a szervezők Kötter Tamás meghívásával magasra tették a lécet, igaz, a vendég vállára is komoly terhet rótt mindez, hiszen neki kell beindítani a beszélgetést.

Hajas Bálint, a Vehir.hu főszerkesztője elmondta, hagyományteremtő céllal, első alkalommal szervezték meg az estet azért, hogy a közélet, a kultúra, a sport vagy éppen a klímavédelem világából érkező vendégekkel értékes beszélgetéseket tartsanak. 

Kötter Tamás elmondta, örül, hogy Veszprémben lehet, egy polgári városban, amelynek története, mint minden magyar városé, Magyarország története, szép és rossz pillanatokkal. Az első, nagy sikerű esten szó esett természetesen az aktuális bel- és külpolitikai helyzetről, más mellett az Isten, haza és család hármasról, vagy éppen a globalizmus kihívásairól.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a veol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában